Elég menő lesz a MOM Park új mozija

Nemrég mi is hírt adtunk róla, hogy bezár a MOM Park mozija, ám hamarosan új tulajdonossal ismét kinyit. Győrből is kaptunk jó híreket, ott 4DX mozi épül.

A MOM Park mozijának bezárása több okból is fájó volt: Budán kevés mozi van, és a MOM Parkban volt az egyetlen olyan, ahol arra helyezték a hangsúlyt, hogy eredeti nyelven vetítsék a filmeket, eredeti felirattal. De nincs veszve semmi, ugyanis a török CINEMApink átveszi a mozi üzemeltetését, sőt, egészen különleges szolgáltatásokat is kínál.

Maga a nézőtér is szellősebb, kényelmesebb lesz: a szokásos ülések helyett bőrfotelek lesznek, és a sorok is távolabb lesznek egymástól, így már senkinek sem kell behajtogatnia magát, hogy kényelmesen elférjen. A párocskák az ún. lovefotelekben élvezhetik egymást. A mozi előterében pedig bowlingpálya fogja várni a vetítésre várakozókat, továbbá egy filmes könyvtár, ahonnan szabadon kölcsönözhetnek a vendégek.

Kényelmes bőrfotelek a mozilánc egyik vetítőtermében. (Forrás: cinemapink.com)

 

A sajtóközlemény tájékoztatása szerint az új üzemeltető 1994 óta foglalkozik a mozizással, azóta már kétszáz mozitermük üzemel Törökországban, idén pedig új mozikat nyitnak Cipruson, Grúziában, Szlovákiában és Magyarországon is (a MOM Park mellett a Mammut moziról volt szó). A termekben digitális Sony 4K-vetítők és a hazai multiplexek közt egyedülálló Dolby Atmos 360 hangrendszer és JBL hangszórók felelnek a minőségi hangzásért és megjelenítésért.

A Cinema City is beerősít: hamarosan felújítják az Arénában található IMAX mozijukat, lecserélik a székeket, majd a vásznat is. Megújul továbbá a miskolci és a székesfehérvári mozi, Szombathelyen és Szolnokon pedig a pénztár és/vagy a büfét fogják felújítani.

Legnagyobb fejlesztésük a győri Cinema City-t érinti, ugyanis ott nyitják meg a budapesti Westend után az ország második 4DX moziját. 

Minden egyes produkció a részletesen megkoreografált levegő-, víz-, illat-, mozgás-, vibrációs hatásokkal a hagyományos moziterem audiovizuális ingereit messze felülmúlva hat a nézőkre, akik teljesen elmélyülhetnek, és az akció részeseivé válhatnak. A 4DX jellemzője, hogy minden egyes film vetítésekor más és más effektust hívnak életre az alkotók, így a mozi székéből testközelben tapasztalható az éppen látott szereplő mozgása, reakciója, az őt érő környezeti hatások, írja a sajtóközlemény.