Elképesztően látványos werkfilm jött ki Az utolsó Jedikhez

Beastie Boys-zenével tették még ütősebbé a Solo trailert, kész a Star Wars IX forgatókönyve. Hírek és érdekességek a Csillagok háborúja világából.

Már 1,329 milliárd dollárnál jár Az utolsó Jedik a decemberi premier óta. Közeleg a dvd-megjelenés is, ráadásul minden nap újabb és újabb hírek és érdekességek jönnek ki a szóló Solo-filmhez, úgyhogy ismét összegyűjtöttük az elmúlt néhány nap legfontosabb Star Wars-híreit.

  • Vájtfülű Star Wars-rajongók összemixelték a szóló Solo-film trailerét a Beastie Boys Sabotage című számával. A végeredmény (lásd a fenti videót) valami elképesztően cool lett! (via NME.com)
  • A Solo-film főszereplője, a fiatal Lando Calrissiant alakító Donald Glover azt nyilatkozta az Entertainment Tonight-nak, hogy ez a film lesz minden idők legviccesebb Star Wars-sztorija! Ez szerinte amiatt lett így, mert előzményfilmként a Solo nem lehet túl drámai, hiszen mindenki tudja: Lando, Han és Csubi túl fognak élni mindent (máskülönben nem lehetnének benne a régi trilógiában), így a készítők humorral és izgalmas fordulatokkal helyettesítették a drámát. Igaz, ebből volt is korábban gond: a szóló Solo-film első verziója jobban hasonlított egy űrben játszódó Ace Ventura-folytatásra, mintsem a klasszikus űroperákra – ki is rúgták emiatt a két rendezőt,  Christopher Millert és Phil Lordot. (via Geektyrant
  • J.J. Abrams és Chris Terrio elkészültek a Star Wars IX. forgatókönyvével, de június helyett majd csak júliusban kezdi a stáb a forgatást. Addig viszont még akár az is előfordulhat, hogy (produceri kérésre) újraírnak ezt-azt a sztoriban. A rajongók azt remélik, fény derül Snoke fővezér múltjára, és arra is, hová tűntek Ren Lovagjai. (via Movieweb)
  • A lenti, látvátványos werkvideót az Industrial Light & Magic speciális effektesei készítettek Az utolsó Jedik űrcsatáiról. (via Geektyrant)