Elvileg még idén bemutatják A tenger dala rendezőjének új rajzfilmjét

Az előzetes alapján a Wolfwalkers is egyedi és gyönyörű lesz.

A temérdek 3D animációs film közt felüdülés egy-egy hagyományosabb technikával készült mesét nézni - és a mese itt cseppet sem lekicsinylő, hiszen ha jó, akkor felnőttet és gyereket egyaránt elvarázsol. A Laika stúdió filmjei (Coraline, Doboztrollok, Kubo és a varázshúrok) kisebb-nagyobb sikerrel, de a Karácsonyi lidércnyomás után visszahozták a köztudatba a legizgalmasabb klasszikus animációs technikát, a stop motiont, Nick Park, a Wallace és Gromit alkotója a (szintén stop motion) gyurmafilmet, a hagyományos klasszikus rajzfilmnél pedig említhetjük a veterán Hayao Miyazakit és a Ghibli stúdió munkáit, vagy az utóbbi évek egyik legeredetibb rajzfilmesét, Tomm Moore-t.

Forrás: Cartoon Saloon

 

Moore második egész estés rajzfilmjével lett igazán sikeres: A tenger dala a kelta motívumokat ötletesen felhasználó, fantasztikus látványvilágú mese, komoly és elgondolkodtató történettel, amely sokat merít az ír mondavilágból.

Egyelőre nem tudni, mikor mutatják be az új filmjét, csupán annyit, hogy a Wolfwalkers elvileg még az idén moziba kerül. A történet egy lányról szól, aki az apjával farkasokra vadászik, ám egy napon összebarátkozik egy vadóc erdei kislánnyal, aki különleges kapcsolatban áll a fenevadakkal.