Emma Thompsonnal nem lehet hibázni!

Az angol színésznő mindig tökéletes, soha nem hibázik, örökké szerethető, vicces és okos, de a Late Night című legújabb filmje nem csak róla szól.

Nálunk is mindig próbálkoznak vele több kevesebb sikerrel, de a késő esti talk show alapvetően amerikai műfaj, és az igazán sikeres házigazdák szupersztároknak számítanak, igazi véleményformálók. És persze, bármennyire is igyekeznek alkalmazkodni a média folyton változó világához, néha ők is kimennek a divatból – de, ha egy kis szerencséjük van, újra önmagukra is találhatnak. Egy kis szerencsével. Erről szól Emma Thompson legújabb vígjátéka, a Late Night, ahol egy sokban Ellen DeGeneresre emlékeztető, de nála azért szimpatikusabb talk show műsorvezetőjét alakítja. Akinek zuhan a nézettsége, és akit azzal vádolnak, hogy „egy olyan nő, aki nem szereti a nőket.” És a most kijött előzetes alapján mindez nagyon vicces helyzeteket szül.

Hősnőnk, bizonyos Katherine Newberry ugyanis eddig csakis férfi írókkal dolgoztatott, ők vetik papírra egyre elavultabb vicceit, ők alakítják az imidzsét, amire már egyre kevesebben vevők. Mit tehet ilyenkor az ember lánya? Hát PR fogásként felvesz egy nőt is az írói stábba, sőt, egy színes bőrű nőt, gyakorlatilag mindegy, hogy kit. Így kerül a színfalak mögé mindenféle referencia nélkül egy vidéki vegyi üzem jópofa minőségellenőre, Molly, akit a férfiak rögtön kiutálnának, ám ő nem csak Katherine régi rajongója, de tényleg van érzéke a humorhoz és van tartása és kitartása! A többit nyilván kitalálhatjuk, ülnek az új poénok és a vadonatúj ötletek, a két nő igazi kolléga és barátnő lesz. Legalábbis erre utal minden, kivéve Emma Thompson kicsit ideges mosolya az előzetes végén a reflektorfénybe kerül Molly oldalán.

Merthogy ez a film sokban az új viccírót alakító Mindy Kalingról szól, akit először az amerikai Office egyik irodapatkányaként láthattunk, legutóbb pedig az Ocean's 8 - Az évszázad átverése egyik szélhámosnője volt. És aki rendkívül tehetséges humorista, producer és forgatókönyvíró is – merthogy a Late Nightot is ő jegyzete íróként. A filmet a kanadai Nisha Ganatra rendezte az Amazon Studios számára, és már vetítették a Sundance Filmfesztiválon, ahol remek kritikákat kapott, Thompson és Kaling mellett pedig a mindig nagyszerű John Lithgow, illetve Ike Barinholtz, Hugh Dancy és Max Casella is feltűnik. A Late Night június 7-én kerül az amerikai mozikba, aki pedig addig is vágyik egy kis Emma Thompsonra, az láthatja őt a hamarosan érkező Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körülben.