Eredetileg James Cameron rendezte volna a Jurassic Parkot

Az ő filmje olyan lett volna, mint A bolygó neve: Halál, csak dínókkal. Spielberg azonban beelőzte.

Steven Spielberg és a Ready Player One diadalútja, az idén 25 éves Jurassic Park, valamint az évek óta készülő Avatar-folytatásokról szóló hírek miatt újra keringeni kezdett a neten James Cameron 2012-es Huffington Post-interjúja. Ebben arról mesélt: majdnem ő rendezte meg a Jurassic Parkot, de Spielberg az utolsó pillanatban beelőzte. Cameron végül egyáltalán nem bánta meg, hogy így történt:

Amikor megnéztem a filmet, rájöttem, hogy nem lett volna jó, ha én vagyok a rendezője. Spielberg viszont tökéletes volt erre a feladatra. Ő a gyerekeknek készített dínós filmet, én viszont Alienekkel csináltam volna meg. A dinoszauruszok 8 éveseknek valók. Persze idősebbek is élvezhetnek egy ilyen filmet, de a dínók főleg a gyerekeknek jönnek be, és ettől nem szabad megfosztani őket. Spielberg viszont nagyon ügyesen nyúlt ehhez a témához, az én verzióm durvább lett volna. Sokkal durvább!

A Jurassic Park az 1993-as év legsikeresebb nyári blockbustere volt, ami már 25 évvel ezelőtt képes volt közel 1 milliárd dolláros bevételt csinált. A Harry Potter-filmek dömpingje előtt ez volt a legtöbbet kaszáló könyvadaptáció, az alapanyag ugyanis Michael Crichton Őslénypark című regénye volt. Ennek a könyvnek a megfilmesítési jogait James Cameron is szerette volna megszerezni – állítása szerint „mindössze néhány órával” maradt le a dologról. Spielberg azonban beelőzte, és megállapodott az íróval egy saját filmváltozatról. (via Movieweb)