Ethan Hawke tragikusan korán elhunyt színészbarátjára emlékezett

A sztár pályája első filmjében játszott együtt a később mindössze 23 éves korában drogtúladagolás következtében meghalt River Phoenixszel. A tragikus sorsú fiatal színész esete nagy lecke volt Hawke számára – erről beszélt most egy interjúban.

Ethan Hawke-kal új sorozata, a The Good Lord Bird kapcsán – amelynek nemcsak a főszerepét játssza, de ő az ötletgazdája is – a Guardian készített egy hosszú interjút, amelyben őszintén beszél több mindenről is. Arra a kérdésre, hogy miért nem szerepel nagy hollywoodi blockbusterekben, a következőt válaszolta.


„Hát, tudja, az első partnerem a nagyvásznon (Hawke és Phoenix az Űrrandevú című Joe Dante-filmben játszottak együtt 14-15 éves korukban – a szerk.) túladagolta magát a Sunset Boulevardon. Ő volt akkoriban a legfényesebb csillag, de a szórakoztatóipar megrágta és kiköpte. Ez nagy lecke volt a számomra. Ha egyetlen okot kéne mondanom, hogy miért nem költöztem soha L.A.-be, akkor ez lenne az: az a közeg túl veszélyes egy magamfajta színész számára.”

Ahogy arról korábban többször is írtunk (például abban a cikkünkben, ami arról szólt, hogy öccse, Joaquin Phoenix néhai bátyja után Rivernek nevezte el nemrégiben született, Rooney Marával közös gyermekét), River Phoenix, olyan filmek gyerek- és fiatal sztárja, mint az Állj mellém!, az Üresjárat (amiért Oscar-jelölést érdemelt), az Otthonom, Idaho vagy az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, 1993-ban, mindössze 23 évesen adagolta túl magát egy Los Angeles-i szórakozóhelyen, a Viper Roomban.

Ethan Hawke idén februárban. Forrás: Bruce Glikas / WireImage / Getty Images

 

Phoenix tragikus sorsán kívül Hawke az interjúban beszélt arról is, mit gondol más közeli színészbarátai, köztük Philip Seymour Hoffman és Robin Williams haláláról: azok a szomorú esetek mennyiben példázzák a szórakoztatóipar káros hatását. „A drog, az alkohol és a depresszió a világon mindenhol félelmetes ellenfél.

Az emberek azt gondolják, attól leszel boldog, ha megkapod, amit akarsz.

De az önbizalmat, az életcélt és a szeretetet nem lehet ilyen külső dolgokkal elérni. Nem szabad, hogy eltérítsen az a fajta kultúra, ami olyan dolgokat dicsőít, amelyek nem azok, aminek látszanak” – szólt Ethan Hawke bölcs válasza. A teljes interjú itt olvasható.


(via NME)