Joaquin Phoenix halott bátyja után Rivernek keresztelte újszülött kisfiát

Megszületett a Joker sztárja és Rooney Mara első közös gyermeke. Az örömhírt egy orosz rendező jelentette be a jelenleg is zajló Zürichi Nemzetközi Filmfesztiválon, ahogy a kisfiú nevét is ő közölte. Hogy is van ez?

Szeptember 24-én kezdődött, és október 4-ig tart a Zürichi Nemzetközi Filmfesztivál, ahova meghívták azt az, egy malac életéről szóló lírai dokumentumfilmet, a Gundát is, amit amerikai-norvég koprodukcióban egy Victor Kossakovsky nevű orosz direktor rendezett, és – ahogy arról korábban mi is beszámoltunk – a híres vegán és állatvédő, Joaquin Phoenix lett az egyik executive producere.

„Egyébként épp most született meg a gyermeke. Egy gyönyörű kisfiú, akit Rivernek kereszteltek”

– jelentette be Kossakovsky a fesztiválon. A sztárpár egyébként híresen titkolózó, viszont májusban valahogy mégis kiderült, hogy Mara terhes, és már a hatodik hónapban jár. Szóval az orosz rendező vagy lazán értelmezi a „most született” kifejezést, vagy az akkori értesülések voltak pontatlanok (hiszen azok alapján a bébinek augusztus végén kellett megszületnie).

Az pedig, hogy Phoenixék Rivernek nevezték el a gyermeküket, azért olyan nagy szó, mert így hívták a Joker sztárjának 1993-ban mindössze 23 éves korában drogtúladagolás következtében elhunyt bátyját. River Phoenix gyerek- és fiatal színészként olyan filmekben szerepelt, mint az Állj mellém!, az Üresjárat (amiért Oscar-jelölést érdemelt), az Otthonom, Idaho vagy az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag amelyben a fiatal Indyt játszotta.

River és Joaquin Phoenix még gyerekszínészként kvázi együtt is kezdte a pályát, és játszottak is közösen a Seven Brides for Seven Brothers című sorozatban, amikor Joaquin 8, River pedig 12 éves volt. Tavaly a Torontói Filmfesztiválon kapott díj átvétele után a Joker sztárja halott bátyjának köszönte meg a trófeát, és elmondta, hogy neki köszönheti a karrierjét (hogy pontosan miért, arról itt írtunk korábban). A két fivér közötti szoros kapcsolatról a rajongók is tudnak, így a közösségi médiát az orosz rendező bejelentése után elárasztották az érzelmes bejegyzések – ezekből fentebb válogattunk.


(via Uproxx)