Joaquin Phoenix a tehenek után a malacok felé nyit

A vegán sztár executive producerként egyengeti egy Gunda című film sorsát, amely a malacok Meryl Streepjének főszereplésével készült.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a vegán nézeteit a különböző díjakért mondott köszönőbeszédeiben is folyamatosan hangsúlyozó színész közvetlenül az Oscar-gála után elment egy Los Angeles-i vágóhídra, és kihozott onnan egy tehenet az újszülött borjával együtt – az erről készült megható videót nemrég hozták nyilvánosságra.

Most kiderült, hogy Phoenix a malacok sorsát is épp úgy a szívén viseli, mint a tehenekét, hiszen ő lett az executive producere egy orosz dokumentumfilmes Gunda című fekete-fehér alkotásának, ami egy norvég farmon élő kocáról, a címszereplő Gundáról, illetve barátairól, egy féllábú tyúkról és két tehénről szól, mindenféle kommentár és manipulatív zene nélkül, pusztán a képek erejével beszélve róla, hogy miért is nem kéne megennünk az állatokat.

 

A filmet rendező Victor Kossakovsky az IndieWire-nek a jelenleg is zajló Berlinalén frissen bemutatkozott dokuról elárulta, hogy már gyerekkora óta (akkor ölték meg azt a kismalacot, akivel barátságot kötött) akart egy filmet rendezni a malacokról, a Gunda főszereplőjét pedig nagyon könnyen megtalálta. „A keresésünk első percében megtaláltuk Gundát. Kinyitottam az ajtót, ott volt Gunda, és én azonnal tudtam, hogy ő a mi Meryl Streepünk” – mesélte a filmes.

Kossakovsky – aki a főszereplő malaccal közvetlenül azután találkozott, hogy az világra hozott egy tucatnyi kismalacot – azt is elmondta, hogy direkt olyan témáról (disznókról, csirkékről, tehenekről) akart filmet forgatni, amiket az emberek nem akarnak látni – de minden durva mészárlás vagy véres részlet bemutatása nélkül. Amikor pedig az utómunkálatok során felhívták rá a figyelmét, hogy Joaquin Phoenix milyen nagy támogatója az ügyüknek, az alkotó megkérte Joslyn Barnest, az egyik producert, hogy keresse meg a színészt – Phoenix pedig örömmel csatlakozott a projekthez executive producerként.

„A reakciója rendkívüli volt. Csodálatos, erőteljes ember. Remélem, hogy most az ő segítségével a film végre kap egy kis nyilvánosságot, és az emberek minél többen megnézik”

– mondta Victor Kossakovsky.


(via IndieWire)