Ez az eddigi legjobb Pókember mozifilm!

Befutottak az első kritikák és rajongói vélemények a Pókember - Irány a Pókverzum című animációról.

Idén már csak egy nagy dobása lesz a Marvelnek, amivel karácsonykor megszorongathatja a mozipénztáraknál a rivális DC-szuperhősöket és Aquamant: a Pókember - Irány a Pókverzum című animációs film, ami idehaza is mozikba kerül december 13-tól.

A történet kiindulópontja az a képregényes Marvel-univerzum, ahol nem Peter Parker a Pókember, hanem egy brooklyni fekete srác, Miles Morales. Csakhogy egy elszabadult részecskegyorsító szuperketyere miatt az ő valósága összecsúszik a többi Marvel-kérpegény alternatív valóságával, így New Yorkban összetalálkozik az összes Pókember, ideértve többek között Peter Parkert, Gwen Stacyt, a film noiros Pókfejet meg a mókás Pókmalacot is. Ennyien talán már legyőzhetik a kopasz Vezért, hogy  mindenki visszatérhessen a saját dimenziójába. Jó nagy marhaságnak hangzik mindez, elismerem, de a Marvel és a Sony animátorai annyira viccesen, vagányul és szívmelengetően nyúltak a sok Pókember kis helyen is elfér-témához, hogy most minden rajongó és kritikus el van ájulva a végeredménytől. Ilyen véleményekkel van most épp tele a fél internet:

  • „A Pókember - Irány a Pókverzum a valaha készült legjobb Pókember-film!” (Hector Navarro)
  • „Benne van a Top10-emben! Nagyszerű, érdekes és pokolian vicces, végig vigyorogtam rajta! Az utóbbi idők legjobb Pókember-filmje!”(Rebecca Pahle)
  • „Fenomenális! Végre egy forgatókönyv és sztori, ami magát a Pókember-képregényt kelti életre! Ráadásul ennek van a legjobb stáblista utáni jelenete!” (Steven Weintraub)
  • „A kedvenc idei animációs filmem! Sőt, a kedvenc filmem 2018-ból!” (Dan Murrell)
  • „A Pókember - Irány a Pókverzum nemcsak hogy az idei legjobb animáció és a legjobb szuperhősmozi, de ez a 2018-as év legjobb filmélménye! Nem emlékszem, hogy valaha is adaptáltak-e ennél menőbb módon képregényt!” (Peter Sciretta, Slashfilm)
  • „Nemcsak hogy egy jó Pókember-film, de szerintem ez minden idők legjobb Pókember-filmje! Csodálatosan megrajzolt és akciódús mese egy kissrácról, aki egy olyan felnőttől tanulja meg, hogyan kell hősként viselkedni, aki már réges-rég elfelejtette azt!” (Erik Davis)
  • „Kreatív és vicces, az utóbbi idők legjobb Pókember-filmje! A történet nagyon szórakoztató, a rajzolók a maximumot hozták ki ebből a műfajból. A kedvenc animációs filmem az idei termésből!” (Clayton Davis)
  • „A Pókember - Irány a Pókverzum senkit sem hagy cserben. Ez egy csodálatos himnusz Stan Lee és Steve Ditko szellemi örökségéhez, egy klasszikus mese az eltántoríthatatlan optimizmusról és a sosem feladott reményről.” (Alex Abad Santos, Vox)
  • „Ügyesen kivitelezett, önreflektív kaland, a képregények hangulatát maximálisan megidéző coming of age történet. A Sony végre megtalálta azt a hangot, amivel a saját Pókember-filmje végre méltó párja lehet a Marvel-féle mozis univerzum Pókemberének, a franchise történetében először!” (Bryan Bishop, The Verge)

(via Uproxx)