Ez az egyetlen film, amiről Stephen King kisétált

Meglepő módon nem az egyik könyvének az adaptációjáról…

Stephen King híresen szigorú kritikusa a saját könyveiből készült filmfeldolgozásoknak (kifejezetten utálja például a mára klasszikussá vált, Stanley Kukbrick-féle Ragyogást is), így amikor egy írókollégája, Linwood Barclay még tavaly júniusban feldobta a Twitteren a labdát, várható volt, hogy King valami ilyesmivel csapja le.

Stephen King még 2013-ban. Forrás: Ulf Andersen / Getty Images


„A Jurassic World: Világuralom az első film sok-sok év után, amiről kisétáltam” – tweetelte ki Barclay, amire válaszul sokan elkezdték sorolni a saját élményeiket. A felhasználók egyrészt a Jurassic-vonalhoz kapcsolódtak (valaki szerint például már az első Jurassic Park után le kellett volna zárni), másrészt elkezdtek mindenféle címekkel dobálózni, hogy ők miről sétáltak ki.

A teljes bejegyzést a rengeteg válasszal itt lehet végigböngészni, vannak vicces megfejtések (valaki például azt írja, hogy sosem jön ki filmről, de sokszor elalszik a vetítéseken), de a legizgalmasabb az egész threadben az, hogy maga Stephen King is hozzászólt.

„Felnőtt életem során csak egyszer jöttem ki filmről: a TRANSFORMERSről”

– írta.


Később néhány rajongó arra kérte Kinget, hogy pontosítson, mivel létezik egy 1986-os rajzfilmverzió is a Transformersből, de az író minden kétséget kizáróan tisztázta: a Michael Bay által rendezett első élőszereplős Transformers-filmre gondolt. Szóval reméljük, az akciófilmek fenegyereke nem olvasta az azóta X-re átkeresztelt közösségi médiás felület szóban forgó beszélgetését.


(via Unilad)

 

Azért van, ami tetszik neki

Tényleg jó a horrorsorozat, ami olyan para, hogy Stephen King is besz*rt tőle

A Lost alkotóitól érkező Kiút tényleg olyan, mintha valaki összegyúrta volna a kultikus szigetes sorozatot A búra alattal. Az HBO Maxon már két évad elérhető, jövőre jön a harmadik. Spoilermentes kritika.

Tovább