Ez Kevin Costner kedvenc jelenete a Farkasokkal táncolóból

A színész-rendező már 34 éve ráérzett a vadnyugati témájú filmekre.

Kevin Costner 1990-es, Oscar-díjas westernje, a Farkasokkal táncoló kétségtelenül a filmtörténelem egyik legjelentősebb filmje a témában. Costner azóta is előszeretettel veszi elő a vadnyugati témát, legutóbbi filmje, a négyrészesre tervezett Horizont: Egy amerikai eposz is ezt járja körül, és minden bizonnyal ez lesz a jövőre 70 éves színész magnum opusa.

Kritikánk a Horizontról

Tévésorozat lett Kevin Costner monumentális westernjéből

Megnéztük a Horizontot, a filmet, amelyért 100 milliós jelzálogot vett fel Costner. Kritika.

Tovább

 

A Farksokkal táncoló volt Costner első sikere rendezőként, és az Oscar-díjak (köztük a legjobb rendezőnek járó elismerés) mellett 424 millió dolláros bevételt is hozott.

Costner most elárulta, hogy a bölényvadászat a kedvenc jelenete a filmből.

Hat napig forgatták a jelenetet, lovakkal, teherautókkal, helikopterrel és egy 3500 fős bölénycsordával.

„Nos, eleve bizonytalan volt, hogy találunk-e ennyi bölényt. Annyira hálás voltam, mikor végül megtaláltuk őket Dél-Dakota közepén. Tárgyalnom kellett a farmerrel, hogy megengedi-e, hogy üldözzem őket. Ő volt az állam korábbi alkormányzója, szóval eléggé értelmes fickó volt, és azt mondta: » Te üldözni akarod a bölényeimet?« Fiatal voltam még, de ő azt mondta: »Jól van, gyerünk, üldözzük őket, üldözzük!«, és én örökké hálás leszek annak a csirkefogónak. 80 éves volt, beszállt a teherautóba, és hat napon át üldöztük a bölényeit.”


(via Movieweb)