Ezeket a Marvel-filmeket és sorozatokat fogod nézni 2025-ig

Két új Bosszúállók-filmet is kapunk egy év alatt. És a cikkben egy új John Wick-trailert is elrejtettünk.

Lezajlott a 2022-es San Diego-i Comic-Con, ahová a Marvel/Disney szokás szerint nagy bejelentésekkel készült. Még a 4. fázis sem fejeződött be, de már az 5. és a 6. fázis filmjeit is elárulták, illetve azt is, hogy milyen irányba indul el az MCU. Mint kiderült, a 4-6. fázis gyűjtőneve hivatalosan a The Multiverse Saga.

Az alábbiak azok a címek, amelyek már biztosan érkeznek, de a lista nem végleges, a Marvel hét további premieridőpontot is lefoglalt.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

A 2018-as Fekete Párduc-film folytatásáról természetesen már tudtunk, de most végleges megjelenési dátumot (2022. november 11-én érkezik), és egy teasert is kaptunk. A megható klip egy pillanatra megemlékezett a 2020 nyarán elhunyt Chadwick Bosemanről. A Vakanda, légy áldott! zárja majd a 4. fázist.

Bosszúállók: A Kang Dinasztia és a Bosszúállók: Titkos háború

Nem egy, hanem rögtön két Bosszúállók-film is készül, és mindkettő 2025-ben érkezik az MCU 6. fázisának lezárásaként. Bosszúállók: A Kang Dinasztia 2025. május 2-án érkezik a mozikba, míg a Bosszúállók: Titkos háború hat hónappal később, 2025. november 7-én. Az előbbiben a Loki sorozat végén bemutatott Kang, a hódító lesz a középpontban, míg a Titkos háború Jonathan Hickman 80-as évekbeli képregénysorozatán alapul, amelyben a Túlontúli nevű (majdnem) mindenható lény egymásnak ereszti a hősöket és a szupergonoszokat egy erre a célra teremtett világban.

Az 5. fázis a Hangya 3-mal (Ant-Man and the Wasp: Quantumania ) kezdődik 2023. február 17-én, és a Thunderboltsszal zárul 2024. július 26-án.

Néhány hónappal később a 6. fázis a Fantasztikus Négyessel kezdődik 2024. november 8-án, és a Bosszúállók: Titkos háborúkkal zárul majd 2025 novemberében. Marvel Studios elnöke, Kevin Feige elmondta, hogy a 4. fázis "az MCU újraindításáról és a sok új karakter bemutatásáról" szól, de a 4., 5. és 6. fázis "The Multiverse Saga" néven is fut.

A galaxis őrzői vol. 3

Kevin Feige, James Gunn, Chris Pratt, Karen Gillan, Pom Klementieff, Sean Gunn, Will Poulter és Maria Bakalova (Forrás: Getty Images)

 

A harmadik és egyben utolsó A galaxis őrzői-film 2023. május 5-én érkezik a mozikba. Az utolsó részt is James Gunn rendezi, és természetesen a főszereplők is mind visszatérnek, de mellettük egy új karakter, a Will Poulter által alakított Adam Warlock is debütál majd. A készülő filmben Mordály háttértörténete is feltárul.

"Ő a legszomorúbb teremtmény az univerzumban" - mondta róla Gunn, és részben erről is szól a trilógia zárása.

Amerika kapitány 4. (New World Order)

Bejelentették az első Amerika Kapitány-filmet a 2016-os Polgárháború óta. A 2024. május 3-án érkező New World Order (Új világrend) ott folytatódik, ahol A Sólyom és a Téli Katonája című Disney+ sorozat abbahagyta, vagyis hivatalosan is Anthony Mackie veszi át Chris Evans elárvult pajzsát.

Penge

Három éve jelentették be, hogy Mahershala Ali lesz az új Penge az MCU-ban, amihez a régi Penge, Wesley Snipes támogatását is megkapta, és most már végre azt is tudjuk, mikor debütál a film a mozikban - 2023. november 3-án.

The Marvels

2023. július 28-án érkezik a The Marvels, amely részben a Marvel kapitány (2019), részben a Disney+ sorozatának, a Ms. Marvelnek a folytatásaként szolgál. (A Ms. Marvel stáblista utáni jelenetében már fel is tűnt Brie Larson karaktere.)

Marvel és Disney+

A streamingfronton sem pihen a Marvel, bejelentették, amit már eddig is sejtettünk: a netflixes Daredevil a Disney Pluszon támad fel Daredevil: Born Again címmel 2024 tavaszán, és hivatalosan is az 5. fázis része lesz. Az augusztus 17-én érkező Amazon: Ügyvéd kapott egy új trailert, és megerősítették azt is, hogy Charlie Cox Daredevilje ügyvédként fog szerepelni a sorozatban.

A Secret Invasion 2023 tavaszán lesz elérhető, Samuel L. Jackson és Cobie Smulders alakítja benne Nick Furyt és Maria Hillt, de csatlakozik még a stábhoz Emilia Clarke, Olivia Colman és Don Cheadle is.

Érkezik továbbá a Disney Pluszra: a What If második évada (2023 elején), az Echo (2023 nyara), a Loki második évada (2023 nyara), az Ironheart (Vasszív) (2023 ősze) és az Agatha: Coven of Chaos (2023 tél).

És, hogy ne csak a Marvel/Disney párossal foglalkozzunk: a Comic-Con látogatói kaptak egy meglepetést, Keanu Reeves és Chad Stahelski rendező hozott magával egy új teasert a John Wick 4-hez, amelyben Bill Skarsgard, Donnie Yen, Clancy Brown és Laurence Fishburne karakterei is feltűntek. A bemutató 2023 március 24-én lesz.

Via: Uproxx / Independent