Ezeket a szerepeket akarták a legtöbben Hollywoodban

Hollywoodban nyilván mindenki híres és gazdag akar lenni, és egy-egy várható nagy sikerfilm előtt egymáson taposnak a jelentkezők. Hiszen ki ne akarna bekerülni a Star Warsba? No és a Szürke ötven árnyalatába? Pedig sokan akartak ám.

A fiatal Han Solo

A Star Wars elvileg jól fest egy ifjú színész filmográfiájában, bár ahogy azt Ahmed Best (Jar Jar) és Kelly Mary Tran (Rose) szomorú esete is bizonyítja, egyben vakmerőség is kell hozzá, mert egy maroknyi, ám hangos "rajongó" gátlástalanul képes kicsinálni azokat, akik szerintük "tönkretették a gyerekkorukat". A Disney fennhatósága alatt ugyan eléggé átértékelődött a mitológia, egyre kevésbé érezni a különlegességét, és már nem is számít eseménynek egy-egy új film bemutatója, de mint franchise ott van a legnagyobbak és legnépszerűbbek között. Magyarán: aki megkapja az ifjú Han Solo szerepét, annak a képe ott virít a tejesdobozon és a róla mintázott bábuval a farzsebében mászkál seregnyi ötéves. A botrányok, a rendezőcsere és a film bukása előtt a Solo újabb mérföldkőnek tűnt a Star Wars történetében, így nyilván Hollywood mindegyik ifjú színésze ott tolongott a szereplőválogatásnál. Mintegy 2500-an jelentkeztek a címszerepre, köztük olyan nevekkel, mint Miles Teller (Whiplash, Haverok fegyverben), Ansel Engort (Nyomd, bébi, nyomd) és Zac Efron. A szerencsés(?) befutó végül Alden Ehrenreich lett.

 

Wonder Woman

A DC filmes univerzumának egyetlen értékelhető szereplője egyenesen telitalálat, hiszen Gal Gadot tökéletes a harcos amazonként: egyszerre határozott és érzékeny, ám a karakter legnagyobb erőssége a bája, ami egyértelműen a színésznő karizmájának köszönhető. A Batman vs. Superman előtt sokan szerették volna megkaparintani az ikonikus szuperhős szerepét, köztük olyanok is, akik alkatilag még csak nem is passzolnak a karakterhez, köztük Sandra Bullock, Olga Kurylenko, Christina Hendricks és Katie Holmes.

 

Clarice Starling

A bárányok hallgatnak zöldfülű FBI-ügynökének szerepére is sokan pályáztak. Jodie Foster már a kezdetekkor is mindent megtett, hogy megkapja, de Jonathan Demme rendező eleinte egyáltalán nem vette számba. Ő Michelle Pfeiffert szerette volna, ám a színésznő meglehetősen kényelmetlennek találta a film felkavaró történetét, így visszautasította a lehetőséget. Demme az akkoriban rendkívül népszerű Meg Ryant is megkörnyékezte, de a színésznő is a Pfeifferéhez hasonló indok miatt passzolta, mi több, állítólag fel is háborodott, hogy egy ilyen borzalmas témájú produkcióhoz akarják szerződtetni. Laura Dern azonban örömmel vállalta volna, a meghallgatásokon remekül teljesített, és a rendező is úgy vélte, hogy megtalálta a tökéletes Clarice-t, a stúdió azonban ódzkodott tőle, így végül Foster kapta meg a szerepet. Kapott is érte egy Oscart.

 

Katniss Everdeen

Az éhezők viadala a  young adult divat csúcsán a regénytrilógia elképesztő népszerűsége okán biztos kasszasikernek ígérkezett, így érthető módon sokan szerették volna eljátszani Katnisst. Eleinte Emily Browning (Sucker Punch) és Saoirse Ronan (Hanna - Gyilkos természet, Komfortos mennyország) tűntek a legesélyesebbnek. Shailene Woodley (Hatalmas kis hazugságok, Csillagainkban a hiba) is jelentkezett a szerepre, bár ő jobban szerette volna Trist játszani A beavatottban - ám Az éhezők viadalának farvizén bemutatott, annak komoly konkurrensének szánt sorozat nagyot bukott, nem is fejezték be a sorozatot. Továbbá felbukkant még Abigail Breslin (Zombieland) és Hailee Stenfield (A félszemű, Végjáték) is, végül az éhezőnek cseppet sem tűnő, pufók Jennifer Lawrence-nél landolt a szerep.

 

Christian Grey és Anastasia Steele

Természetesen nem úszhattuk meg az Alkonyat fanfictionből lett mamipornó filmváltozatát, és a szerző, E.L. James a kelleténél valamelyest intenzívebben sertepertélt a munkálatoknál, hogy megbizonyosodjon róla, nem teszik tönkre nagyszerű alkotását. A népes rajongótábor többek között Matt Bomert (Magic Mike) és Alexis Bledelt (Szívek szállodája, A szolgálólány meséje), esetleg Ian Somerhaldert (Lost, Vámpírnaplók) látták volna szívesen a szívüknek oly kedves szado-mazo szerelmesek szerepében. James Shailene Woodley-t javasolta, de ő A beavatott miatt passzolta, majd komolyan felmerült Alicia Vikander (Ex Machina, Tomb Raider)Alexander Skarsgard (True Blood, Hatalmas kis hazugságok), Cara Delavingne (Suicide Squad, Valerian és az ezer bolygó városa), Felicity Jones (Zsivány Egyes, A mindenség elmélete) neve is. Grey szerepét először Charlie Hunnam (Sons of Anarchy, Tűzgyűrű, Arthur lirály - A kard legendája) kapta meg, de hamar lelépett, így került a helyére Jamie Dornan.

(Forrás: Looper)