Ezt a dolgot bánta meg nagyon Kate Winslet

„Mégis mi a sza*t képzeltem, hogy Woody Allennel és Roman Polanskival dolgoztam?” – nyilatkozta a Titanic Oscar-díjas sztárja.

Ahogy arról korábban mi is többször írtunk, az Annie Hall és a Manhattan rendezőjét nevelt lánya, Dylan Farrow vádolja azzal, hogy gyermekkorában molesztálta, Polanski pedig 1977-ben erőszakolt meg egy 13 éves kislányt – csak míg Allen esetét hivatalosan is vizsgálták, és nem bizonyosodott be a bűnössége, addig utóbbi rendező maga sem tagadta soha az erőszakot (a két esetről ebben és ebben a cikkben olvashatunk részletesen magyarul).

Winslet Woody Allennel a Wonder Wheel: Az óriáskerék, Polanskival pedig Az öldöklés istene című filmen dolgozott együtt – ám azóta keservesen megbánta döntését.

„Mégis mi a sza*t képzeltem, hogy Woody Allennel és Roman Polanskival dolgoztam?

Egyszerűen hihetetlen, hogy ezeket az embereket olyan sokáig ekkora becsben tartotta a filmipar. Ku*vára szégyenteljes! És nekem vállalnom kell a felelősséget, hogy dolgoztam velük. Hiszen nem tudom visszaforgatni az idő kerekét” – nyilatkozta a színésznő a Vanity Fairnek.

A sztár egyébként az utóbbi években bánhatta meg egykori döntését, hiszen 2017-ben még egészen máshogy beszélt a The New York Timesnak adott interjúban. „Színészként hátrébb kell lépned, és azt mondanod, hogy igazából semmit sem lehet tudni erről, hogy igaz vagy hamis. Ennek az egésznek az átgondolása áll az egyik oldalon, a másikon pedig, hogy Woody Allen elképesztően jó rendező. Ahogy Roman Polanski is. Mindkettejükkel nagyon jó élmény volt forgatni, ez az igazság” – mondta a sztár Az óriáskerék premierje kapcsán.

A Vanity Fairnek most adott interjúban Winslet azt is elmesélte, hogy egykor őt magát is zaklatták szexuálisan. Amikor mindössze 18 évesen a Mennyei teremtményeket forgatta Peter Jacksonnal, az egyik intim jelenet felvétele közben (ami közte és kolléganője, Melanie Lynskey között zajlott) az egyik kameraasszisztens srác a „hát azt hiszem, ma állni fog a f*szunk” mondatot volt képes odavetni egy társának.

„Egyetlen nőt sem ismerek, aki nem élte volna át a szexuális zaklatás valamilyen formáját. Még ha csak szavakról is van szó, ezek nagyon nagy hatással bírnak. Olyan ez, mint az iskolai zaklatás”

– nyilatkozta a színésznő, aki a mai napig emlékszik az illető férfi nevére.


(via IndieWire)