Ezt a filmjét bánta meg Roland Emmerich

A katasztrófafilmek mestere szerint egyik alkotása sajnos tényleg kész katasztrófa lett, mert nem érvényesülhetett az eredeti víziója.

November 7-én a magyar mozik is bemutatják Roland Emmerich legújabb művét, a Midway című II. világháborús drámát. Ennek kapcsán az alkotó sorra adja az interjúkat, és a Yahoo!-nak adott elég őszintére sikerült. A site-nak ugyanis a filmes bevallotta, hogy keservesen megbánta, hogy elkészítette A függetlenség napja 2016-os folytatását, A függetlenség napja: Feltámadást.

„Én egy pontosan ugyanolyan filmet akartam csinálni, mint amilyen az első rész volt. De aztán Will (Will Smith, az 1996-os produkció sztárja – a szerk.) félúton kiszállt, mert inkább a Suicide Squad – Öngyilkos osztagot akarta megcsinálni” – panaszkodott Emmerich. A színész távozása egyébként a stúdiónak kifejezetten jól jött, mert a sztár állítólag nagyon magas gázsit kért, és a folytatás már enélkül is elég sokba került.

„Szóval ennél a pontnál ott kellett volna hagynom a projektet, mert előtte sokkal jobb forgatókönyvünk volt, amit emiatt nagyon gyorsan kellett átírni.

Tényleg egyszerűen csak nemet kellett volna mondanom. Már csak amiatt is, mert így egy olyan dolgot csináltam, amiért mindig is kritizálni fogom magam: egy folytatást” – mondta a direktor.

És Emmerichnek igaza van, tényleg inkább nemet kellett volna mondania, mert A függetlenség napja: Feltámadás még a jegypénztáraknál sem győzedelmeskedett: a 165 millió dollárból készült látványfilm világszerte mindössze 390 millió dolláros bevételre tett szert – ami lényegesen alulmúlta a húsz évvel korábbi A függetlenség napja 817 millióját. Ez a kis kudarc ugyanakkor

szerencsére nem vette el a német származású rendező kedvét a nagy költségvetésű produkcióktól. „Az élet néha így alakul. De továbbra is odavagyok az amerikai filmekért, soha nem állt hozzám közel semmi más”

– szögezte le.


(via IndieWire)