Ezt a filmjét ki nem állhatja Gary Oldman

Annak idején még Az ötödik elem forgatókönyvét sem olvasta végig, csak egy barátja kedvéért vállalta el az ördögi Zorg szerepét.

Rengeteg színésznek vannak olyan alkotások az életművében, amelyek papíron még jól hangzottak, ám a mozikban megbuktak. Persze olyan filmek is szép számmal léteznek, amelyek már papíron is csapnivalóak voltak, nemhogy leforgatva.

 

Forrás: Getty Images

 

Gary Oldmannek azonban ezzel szemben mindössze egyetlen olyan filmje van, amelyikre rossz szájízzel emlékszik vissza: ezt pedig Luc Besson kultikus sci-fije, Az ötödik elemHolott a gonosz Zorg szerepében Oldman egy egészen szórakoztató őrült gazember volt (olyannyira, hogy mi is beválogattuk itt a PORT.hun a legemlékezetesebb alakításai közé).

A 65 éves Gary Oldman 6+5 legemlékezetesebb pillanata

A színész védjegye, hogy szinte teljesen felszívódik a szerepben.

Tovább

 

Oldman egy régebbi Playboy-interjújában elmondta: ezt a filmet egész egyszerűen nem bírja elviselni. 2016-ban arról is beszélt, hogy csak egy barátjának tett szívességből vállalta el a munkát, és még csak végig sem olvasta tisztességesen a forgatókönyvet.


A 2000-es évek elején Gary Oldman azért bizonyította, hogy nemcsak a harsány operettgonoszok életre keltéséhez ért, de komolyabb, drámai szerepekben is megállja a helyét. A Harry Potter-filmekben Sirius Blacket alakította mesterien, Christopher Nolan A sötét lovag-trilógiában pedig a gothami bűnüldözőt, Jim Gordon felügyelőt. Legújabb filmjében, az atombomba egyik atyjának életét feldolgozó Oppenheimerben pedig ismét együtt dolgozott Nolannal: ő kapta meg Harry S. Truman, az Amerikai Egyesült Államok elnökének szerepét.

(Faroutmagazine.co.uk)