Ezzel a nevetséges indokkal utasította vissza Johnny Depp az Ál/Arc egyik főszerepét

Mostanában rájár a rúd a színészre, sorra derülnek ki róla a nem éppen hízelgő részletek. A múltban is voltak furcsaságai.

A Shortlist nemrégiben hozott le egy cikket a huszadik évfordulóját ünneplő Ál/Arc című filmről. Ebben kiderült, hogy a filmet több rendezőre is rábízták, ezek között volt A Pusztító rendezője, Marco Brambilla is, aki  eredetileg Johnny Deppet szerette volna látni az FBI különleges ügynök, Sean Archer szerepében, amit végül John Travolta játszott el. Persze időközben a rendezést is másra osztották, végül egy John Woo-film kerekedett belőle.

Az is kiderült, hogy Depp akkor visszautasította a szerepet, mégpedig egy elég röhejes félreértés miatt.
„A kilencvenes években a Paramount szeretett volna mozisztárt csinálni az akkor még csak 27 éves Deppből. A stúdió azt mondta, hogy csak akkor egyeznek bele, hogy Nicolas Cage is benne legyen a filmben, ha Depp lesz az ellenfele. Ám amikor Depp elolvasta a forgatókönyvet, visszautasította a szerepet. Amikor még csak a címet olvasta (Face/Off), azt hitte, hogy a film a jéghokiról fog szólni. Csalódott volt, amikor rájött, hogy ez egyáltalán nem a hokiról szól. És kilépett.”


*A face/off egy sportban használatos szakkifejezés – általában azoknál a sportoknál használják, amiket ütővel játsszák pl. jégkorong – amikor a gól utáni játék megkezdéséhez bedobják a korongot két játékos közé.

Szóval Johnny Depp azért utasította vissza a szerepet, mert a filmről kiderült, hogy nem sportfilm, hanem egy sci-fi akciófilm.