Filmcunami – Ezeket a filmeket hozza az augusztus a moziba

Annyi filmet mutatnak be, mintha nem lenne holnap, vagy mintha a forgalmazók fülest kaptak volna, hogy egész hónapban rossz idő lesz. Azért lesz nagy durranás is, nem csak az apraja.

A hónapot a K-pop kedvelőinek kedveskedve nyitjuk, mégpedig a Blackpink: The Movie című zenés doksikval, majd jön egy kis vérfagyasztás. Neill Blomkamp új munkája, a Démoni egy fiatal nőről szól, akinek évek óta kómában fekszik az édesanyja, aki annak idején szörnyűségeket tett vele, most viszont egy különleges eljárás segítségével kapcsolatba léphet vele, és sötét erők szabadulnak el. Sokkal vidámabb az időutazó fánk alakú kis teremtményről szóló amerikai-kínai animációs film, a Flamik, a német Örökkön örökké pedig egy szingli lányról szól, aki tönkre akarja tenni egy barátja esküvőjét, mert szerinte az jobbat érdemel. És már rögtön az elején megkapjuk a hónap nagy durranását, az újragondolt The Suicide Squad – Az öngyilkos osztagot, és nagyon reméljük, hogy James Gunn meglépi azt, ami David Ayernek nem sikerült – az, amit eddig láttunk belőle, baromi jól néz ki.

Új hét, új filmek: Free Guy is igéretes darab: Ryan Reynolds egy videójáték passzív statisztája, de öntudatra ébred. A beszéd francia vígjáték, amelynek hősét leendő sógora felkéri, tartson beszédet közelgő esküvőjén, és emberünk ettől teljesen lefagy, majd jön a közkedvelt kufli-franchise új darabja, A kuflik és az akármi – Ebből még bármi lehet!. Különös darab lesz az izlandi Bárány, amelyben egy pár karácsony éjjelén egy félig ember félig bárány újszülöttre találnak istállójukban. Úgy döntenek, sajátjukként gondjukba veszik és felnevelik, ám az emberek nem ennyire megértően viszonyulnak a furcsa szerzethez. A Respect Aretha Franklin életét dolgozza fel Jennifer Hudson főszereplésével, a Végtelen útvesztő 2. – Bajnokok csatája 2019-es első részére abszolút nem emlékszünk, de akkoriban egymás után mutatták be a menekülőszobás olcsó horrorokat, az is ilyen volt, a második rész is ilyen, de van rá kereslet.

És van nyári magyar vígjáték is, az Így vagy tökéletes ben, Varsics Péter bemutatkozó munkájában egy sikeres írónő (Béres Márta) és egy sikertelen író (Fekete Ernő ) szeret egymásba a megfelelő irodalmi bonyodalmakkal, mi nagyon várjuk. A hét potenciális sikerfilmje a Lőpor turmix című csajos akciófilm, amiben egy rakás olyan dühős csaj ragad fegyvert, mint Karen Gillan, Lena Headey, Carla Gugino vagy Michelle Yeoh, az eredmény pedig jó kis tüzijáték, az Új múlt című sci-fi pedig Hugh Jackman vadászik emlékekre pénzért, amíg meg nem ismeri Rebecca Ferguson t. És, hogy a kicsiknek is jusson valami, jön a Mancs őrjárat: A film.

Jut gyerekfilm a hónap végére is, a Bébi úr: Családi ügy , vígjátéknak pedig ott a svéd A Jönsson banda és az ausztrál fesztiválsiker Amíg tart a nyár, bár az utóbbi amolyan keserédes darab, merthogy a párból a lány halálos beteg, számára a srác nem csak az első, hanem egyben az utolsó szerelem is. Vígjáték a Mentés Másképp is, amiben Sándor Péter próbál depressziós barátnőjén segíteni, mindenkit furcsa helyzetekbe keverve, az angol Notting Hill-i cukrászda című romantikus vígjáték pedig arról szól, ami, egy londoni cukrászdáról, amit három nő visz. Végül  kapunk egy horrort. a Jordan Peele bábáskodásával született Kampókéz az azonos című 1993-as kultikus horror remake-je, vagy inkább újragondolása, erős látványvilággal és társadalmi üzenettel.