Filmek, amelyeket érdemes megnézni, ha már te is várod a Harry Potter-sorozatot

15 év után ismét beszippant majd minket a varázsló világa, de addig is, hogy ne unatkozz, ledobjuk neked a mentőövet.

2011-ben jelent meg az utolsó Harry Potter-film, amelyben Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint játszotta a főszerepet. 2026-ban az HBO-n sorozat formájában láthatjuk ismét Harry, Ron és Hermione történetét – új szereplőgárdával. A streamingszolgáltató már a castingot is meghirdette, hogy megtalálja a tökéletes színészeket.

A Gyűrűk Ura trilógia

Ez a filmsorozat kötelező minden Harry Potter-rajongónak, aki olyan kalandban szeretne elmerülni, amely egyenlő arányban tartalmaz akciót és varázslatot.

A J. R. R. Tolkien azonos című epikus regénye alapján készült trilógiában olyan sztárok szerepelnek, mint Orlando Bloom, Ian McKellen, Cate Blanchett, Sean Astin és Viggo Mortensen.

A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége, a filmsorozat első darabja 2001-ben jelent meg. A történet úgy kezdődik, hogy Sauron, a Sötét Úr az Egy Gyűrűt kutatja, amelynek segítségével meghódíthatja Középföldét. A Gyűrű a fiatal hobbit, Zsákos Frodó tulajdonába kerül, akinek el kell pusztítania az apró tárgyat, hogy megállítsa Sauront és a neki segítő sereget. A Gyűrű Szövetségének megalakulásával Középföld sorsa Frodón és nyolc útitársán áll: útjuk a Végzet Hegyéhez vezet, Mordor földjére, az egyetlen helyre, ahol a Gyűrűt meg lehet semmisíteni.

A Karib-tenger kalózai filmsorozat

Te emlékszel még arra, milyen Jack Sparrow volt Johnny Depp? A karakter máig ikonikus, és úgy tűnik, hogy 5 filmmel nem elégedtek meg a rajongók. Sokan szeretnének folytatást, ám nem derült ki biztosra, hogy a színész újra elvállalná-e a híres szerepet.

A Harry Potter számos mitikus lényéhez hasonlóan, A Karib-tenger kalózai is büszkélkedhet szörnyekkel és ősi átkokkal. Biztosan nem okoz csalódást azoknak, akik rajonganak J. K. Rowling könyveiért és a belőlük készült filmadaptációkért.

Depp mellett olyan nagy sztárok is feltűnnek, mint Keira Knightley, Orlando Bloom, Stellan Skarsgård és Penélope Cruz.

Narnia Krónikái

A Narnia krónikái egy hét kötetből álló gyerekkönyvsorozat, amelynek szerzője C.S. Lewis. Ezekből három film is készült 2005 és 2010 között.

Amikor a testvérek, Peter (William Moseley), Susan (Anna Popplewell), Edmund (Skandar Keynes) és Lucy (Georgie Henley) új otthonukban egy különös szekrényre bukkannak, hirtelen a Narnia nevű mitikus világba kerülnek.

Ebben az alternatív világban olyan varázslatos lényekkel találkoznak, mint a beszélő hódok vagy az Aslan nevű oroszlán. Természetesen a gonosz boszorkány nélkül nem lenne teljes a történet, akinek a bőrébe a filmadaptációban Tilda Winton bújt. 

Tavaly pedig az is kiderült, hogy a jövőben Greta Gerwig rendezhet Narnia krónikái-filmet a Netflixre.

Híd Terabithia földjére

A listára muszáj felkerülnie az amerikai filmdrámának, amelyet a kétszeres Primetime- és kétszeres Daytime Emmy-díjas magyar-amerikai animációs filmalkotó, Csupó Gábor rendezett. 

A garantáltan könnyfakasztó Híd Terabithia földréjére című film Jesse (Josh Hutcherson) és Leslie (AnnaSophia Robb) történetét követi. A barátok egy Terabithia nevű képzeletbeli világot találnak ki, hogy megbirkózzanak a saját életükben tapasztalt nehézségekkel.

A különlegesség, hogy a gyermeki fantáziát talán még egy produkcióban sem mutatták be ennyire mélyen és valóságosan. Láthatjuk azt is, hogy a mese és a játék erejével a világ talán nem is olyan ijesztő hely, ám ezt felnőttként sokszor elfelejtjük. Emellett a film olyan komoly témákat is boncolgat, mint az iskolai bántalmazás, a szegénység és a gyász.

A filmben Bailee Madison, Zooey Deschanel és Robert Patrick is szerepel.

Forrás: People