Filmet az UNO-ból? Miért is ne? Kiváló ötlet! (Nem)

Az UNO az egyik legnépszerűbb játék a világon, és lássuk be, igen messze áll már magától az ötlettől is, hogy filmet forgassanak belőle. Mégis ez történik.

Egy kártyajáték megfilmesítésének már az ötlete is abszurd, és kétségbeesett pénzkeresési lehetőséget sejtet, ugyanakkor a kreativitás teljes kiégését. Kevéskét lehet tudni a Mattel UNO-filmjéről, de nyilvánvalónak tűnik, hogy tessék-lássék húzzák majd rá a szabályokat(?), a lapok szimbólumait(?), de valójában el sem tudjuk képzelni a kapcsolódást. 

A forgatókönyvet az imdb szerint eddig mindössze négy rövidfilmben színészként játszó Marcy Kelly jegyzi: Atlanta underground hip-hop világában játszódik a történet, és egy rablásról szól. Főszereplőnek a Grammy-jelölt Lil Yachty-t szemelték ki.

"A Mattel Filmsnél olyan történeteket szeretnénk felkutatni, amelyek nem  várt módon keltik életre a játékainkat" – nyilatkozta Robbie Brenner producer. Yachti is izgatottan várja a munkát:

Nagyon izgatott vagyok, hogy része lehetek a Mattel filmjének. Gyerekkoromtól kezdve, a mai napig játszom UNO-t, és hogy ezt ötvözik az atlantai hip-hop kultúrával, igen különleges. Ez elég közel áll hozzám.

Nem ez az első eset, hogy egy asztali játék alapján film készül: 1985-ben már feldolgozták a Cluedót, Tim Curry főszereplésével, a 2012-es Csatahajót hivatalosan a Torpedó ihlette. Közismertek a LEGO filmjei, amelyek sikereit a Playmobil is megpróbálta utánozni, bár ezek itt kakukktojások, hiszen a két brand tulajdonképpen történeteket mesél. Jelenleg dolgoznak a Monopoly filmverzióján,  sőt, a Rubik-kocka sem ússza meg, bár hogy utóbbiból mit hoznak majd ki, már tényleg nem tudjuk elképzelni.

(Forrás: Deadline)