Folytatást kap Kulka János 2011-es ügynökfilmje, A vizsga

A kritikus- és közönségkedvenc kémhistória második része A játszma címmel forog. Ugyanaz a rendező, az író és a szereplőgárda is.

Augusztus végén kezdődik el A vizsga című, kultikus magyar krimi második részének forgatása, A játszma címmel – adta hírül a film támogatója, a Nemzeti Filmintézet. A '60-as évekbeli, állambiztonsági kémjátszmában újra együtt szerepelnek majd az első rész színészei: Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter. A forgatókönyvíró ezúttal is Köbli Norbert, akárcsak a 2011-es A vizsga esetében, a rendező viszont Fazakas Péter, akivel Köbli korábban közösen készítette az 1948-ban játszódó Árulók és az '56-os Szabadság - Különjárat című tévéfilmeket. Ez lesz a páros első közös mozifilmje.

Forrás: Szabó Adrienn / Vertigo Média / Port.hu

 

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 883,26 millió forint támogatást szavazott meg A játszma elkészítésére. A 43 napos forgatás augusztus végén kezdődik, a Film Postive gyártásában. A producer Lajos Tamás (Örök tél, A berni követ), az operatőr Nagy András (Örök tél, Félvilág). A hidegháborús '60-as években játszódó filmben a kádári titkosszolgálat egy új, minden eddiginél fordulatosabb és veszélyesebb állambiztonsági játszmába kezd. A korábban megismert, emlékezetes karakterek mind visszatérnek az izgalmas második felvonásban, amelyről Köbli Norbert forgatókönyvíró így mesélt a Nemzeti Filmintézetnek:

Minden forgatókönyvemet szeretem, de A vizsgát különösen. Örülök, hogy rajtam kívül még ilyen sokan szeretik ezt a mesterien játszott, fordulatos kémfilmet. Tíz év telt el A vizsga forgatása óta. Azóta azon törtem a fejem, hogyan hozhatnám vissza a főszereplőket, hogyan dobhatnám bele őket egy új kémjátszmába úgy, hogy az nekem is, és a nézőknek is friss és meglepő legyen. Most végre megtaláltam a módját. A játszma nem megismétlése lesz A vizsgának, hanem a folytatása: Markó és Jung párharcának következő izgalmas fejezete.