George Lucas is szeretett volna Han Solo-filmet, de inkább eladott mindent a Disney-nek

Idén nyáron kezdik el forgatni a Star Wars 9-et. Itt vannak a Csillagok háborúja franchise legújabb hírei!

Lassan, de biztosan csordogálnak a Star Wars 8 utáni bevételek a Disney-hez: jelenleg 1,325 milliárd dollárnál jár Az utolsó Jedik a decemberi premier óta. Persze mostanában már nem ez a slágertéma a Csillagok háborúja-rajongók körében, hanem hogy milyen újabb és újabb hírek és érdekességek jönnek ki a szóló Solo-filmhez – ezekből gyűjtöttük most össze a legérdekesebbeket!

  • Terjedelmes cikket közölt az Entertainment Weekly a Star Wars 7 és a Solo forgatókönyvírójáról, Lawrence Kasdanról, aki többek között arról is mesélt, hogy George Lucas már jóval azelőtt kért tőle egy Han Solo-előzménysztorit, hogy eladta volna a Lucasfilmet a Disney-nek. Csak aztán neki kellett megírnia a 7. rész forgatókönyvét is, ami annyira elszívta a kreatív energiáit, hogy a Han Solo-mozifilm társírójának beajánlotta a szintén filmes fiát, Jon Kasdant.
  • George Lucas olyannyira szívügyének tekintette a Lucasfilm eladása után is az eredetileg tőle származó Solo-filmet, hogy a feleségével együtt kiment a forgatásra is – igaz, csak azután, hogy a kirúgott rendezőpáros helyett a régi barátja, Ron Howard vette át a stafétabotot (akivel annak idején a Willow-on dolgozott együtt). Ron Howardnak nagyon jól jött, hogy ilyen nem várt helyről kapott biztatást. A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy (szintén Lucas régi barátja és harcostársa a filmiparban) szerint Lucas csak be akart köszönni – de végül 5 órán át maradt, sőt, még kérdezgette is a stábot, hogy Han ebben vagy amabban a jelenetben miért nem amazt csinálja? Howard ezen először jót nevetett, aztán rájött, hogy Lucasnak igaza van, így a Falconban ülő színészeket már úgy instruálta, hogy „George azt szeretné, ha ezt csinálnátok.” (via Geektyrant)
  • Az Entertainment Weekly fent említett cikkéből az is kiderül, hogy Lawrence Kasdan fia, Jon Kassdan gyerekkora óta hatalmas Star Wars-rajongó. Leginkább amiatt, mert a '80-as években minden karácsonykor Star Wars-figurákat kapott a Lucasfilmtől (így amikor felnőtt, és a játékok helyett már csak Lucasfilm-logós esernyő meg pulóver jött, azt kisebb tragédiaként élte meg). Míg George Lucas anno a Flash Gordont, Kuroszava szamurájfilmjeit,John Wayne westernjeit és a britek 2. világháborús klasszikusait gyúrta össze a Csillagok háborújává, Jon Kasdan leginkább a Kincses szigethez, a Szemtől szembenhez, a Nincs bocsánathoz és A nagy Lebowskihoz nyúlt vissza, így lett a végeredmény egy vicces űrwestern, amiben egy idősebb, Long John Silver-szerű bűnöző kitanítja a fiatalabbat.
  • Sokáig úgy volt, hogy Vilmos herceg és Harry herceg is egy-egy rohamosztagost fognak alakítani Az utolsó Jedikben. El is mentek 2016-ban a London melletti Pinewood stúdióba a forgatásra, de a filmbe végül nem került be a jelenetük (az Első Rend fogságába került DJ, azaz Benicio Del Toro mellett álltak), mert túl magasak lettek volna a többi rohamosztagoshoz képest. Viszont nagyon vicces közös fotókat készítettek Mark Hamill-lal, Csubakkával és a többi stábtaggal, ami bejárta a világsajtót. (via Telegraph)
  • Idén nyáron kezdik el forgatni a Star Wars IX-et. A  rendező és a forgatókönyvíró ezúttal is Az ébredő Erőt jegyző J.J. Abrams. A végeredményt 2019. december 20-tól láthatjuk a moziban. (via Movieweb)
  • Ron Howard továbbra sem hajlandó elárulni, mennyi az ő keze munkája a Solo-filmben, és mennyit hagyott meg az előző rendezők, Phil Lord és Chris Miller már felvett jeleneteiből. A veterán hollywoodi filmes most is diplomatikusan válaszolt azokra a kérdésekre, amiket a Solo teljes újraforgatásával kapcsolatban tettek fel neki. Ezúttal is csak arról beszélt, hogy mennyire tehetségesnek tartja „Christ és Philt”, valamint hogy ő a 2017-es évben eredetileg nem akart semmilyen filmet rendezni, de a Kathleen Kennedyvel (valamint az idén januárban elhunyt Disney-producerrel, Alli Shearmurral) való beszélgetése után úgy érezte, be kell szállnia ebbe a filmbe. (via Movieweb)
  • Kijött egy újabb moziplakát a szóló Solo-filmhez, ami egyáltalán nem olyan, mint az eddigi Star Wars-epizódok klasszikus poszterei. (via Movieweb)