Godzilla legközelebb kapásból három óriásszörnnyel bunyózik

Mothra, az óriáslepke és a háromfejű King Ghidorah is lerombol néhány várost a folytatásban.

A Godzilla: King of Monsters 2019-ben érkezik a mozikba, és a film rendezője, az Adsz vagy kapszt és a Krampuszt jegyző Michael Dougherty megerősítette, amit a Kong: Koponya-sziget stáblista utáni jelenetében meglebegtettek.  Azaz, milyen szörnyekkel fog összecsapni a világ leghíresebb kaijuja, hiszen mégis csak az a lényeg.

Az alkotók nem vacakolnak, Godzilla rögtön három, legendás ellenfelet kap!

 

Mothra, Rodan és a háromfejű King Gidorah!

 

No de kik ezek a szörnyetegek, és miért olyan legendásak? 

Mothra, az óriásmoly 1961-ben debütált a Toho, stílusosan Mothra címre keresztelt filmjében. Egy kis szigeten él, ahol a bennszülöttek istenségként tisztelik, és telepatikus kapcsolatban áll egy picike ikerpárral, akik tolmácsolják az akaratát. Őket papnőknek, másszor tündéreknek nevezik, és azért ikrek, mert Japánban nagyon kevés ikerpár van, így ezzel a misztikusságukat hangsúlyozzák.

Mothra két fontos dologban is különbözik a többi, várospusztító kaijutól: alapvetően békés lény, egy ősi civilizáció védelmezője, és általában akkor szabadul be a nagyvárosokba, ha egy óriási fenyegetéstől (azaz egy marha nagy szörnyetegtől) kell megvédeni az emberiséget. Emellett a lepke életciklusának különböző fázisaiban is felbukkan: láthattuk őt bebábozódva, hernyóként és kifejlett lepkeként is. Ha elpusztul, képes újjászületni, és a tojásból új Mothra kel ki.

 Önálló filmjei mellett Mothra többször felbukkant Godzilla oldalán, és az évtizedek alatt egyéb szörnyetegekkel is összecsapott. 

 

Rodan egy repülő, sárkányszerű lény, eredeti japán nevét, a Radont a pteranodon szóból mazsolázták. A Rodan az amerikai piacra szánt neve a szörnyetegnek, ezzel elkerülték a kémiai elemmel való névazonosságot. Két évvel Godzilla felbukkanása után, 1956-ban jelent meg a vásznon, és ő is rögtön önálló filmet kapott - amit szintén Ishiro Honda rendezett, csakúgy, mint a Godzillát és a Mothrát. 

 

Hármuk közül a legerősebb lény, az aranyszínű, háromfejű King Ghidorah, a rettegett ősszörnyeteg, a legfélelmetesebb, legerősebb teremtmény az egész Godzilla-univerzumban. Háttértörténete számos változáson esett át: az eredeti, 1964-es, Honda rendezte filmben egy ősi csillagközi lény, ő felelős a vénuszi civilizáció kipusztításáért - és természetesen a Földdel is ugyanazt akarja tenni. Az 1991-es Godzilla vs. King Ghidorah-ban három mesterséges, 23. századi kedves, aprócska lény egy nukleáris robbanásban ötvöződik, belőlük lesz a rettenetes sárkány.

2001-ben, a sorozat egyik legjobb darabjában, a Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack című látványos crossoverben Gidorah ismét új eredetet kapott: Japán három ősi védelmező isteneinek egyike, akit egyik ősellensége 1000 éve a Fuji gyomrába zárt. 

Képességei is folyton változtak, de általában mindig tud valami sugarat kilőni magából, ellenségeinek képes elszívni az életerejét, és volt, hogy darabjaiból újrateremtette magát. 

Egy már biztos: a Godzilla 2019-es folytatásában iszonyatosan nagy pusztítás lesz.