Ha már itt van Leonardo DiCaprio, megütöm - emlékezetes meghallgatások

Rúdtánc rúd nélkül, zokogó kisfiú, illetve: hogyan választották ki az antikrisztust?

Henry Thomas megindító alakítása 

Hihetetlen, ami az alábbi videóban látható: Henry Thomas mindössze tízéves volt az E.T. meghallgatásán, és egy olyan szituációt kellett eljátszania, amelyben a kormány emberei arra szólítják fel a kisfiút, hogy adja át nekik barátságos földönkívüli barátját. És Thomas eljátssza: sírva fakad és csak úgy potyognak az óriási könnyek a szeméből. Mindez annyira ösztönös és annyira tökéletes, hogy a felvétel végén valaki ki is jelenti: "Oké, kölyök, tiéd a szerep." Még szép, hogy az övé.

 

Hugh Laurie palira vett mindenkit 

Bryan Singer a Doktor House producereként a meghallgatáson hallani sem akart több brit színészről, mert egytől egyig mindegyikük borzalmasan utánozta az amerikai akcentust, és a szerepre kifejezetten egy tősgyökeres amerikait kerestek. Amikor megnézte a gyűrött arcú, kócos és borostás, flegma Laurie próbafelvételét, Singer felvillanyozódva így szólt a stábhoz: "Látjátok? Na, ez az, amit akartam: egy igazi amerikai fickó!" Csakhogy a színész brit. Ügyesen átvert mindenkit tökéletesen mímelt akcentusával.

 

Egy jól sikerült tökönvágás

Richard Donner lényegretörően választotta ki a tökéletes kisfiút az Ómen antikrisztusa, Damien szerepére. A filmben van egy jelenet, amikor egy esküvőre érkezve a fiú a templom láttán tombolni kezd, és nekiesik a nevelőanyjának - Donner szerette volna kihozni a bestiát a gyerekekből, így arra ösztökélte őket, hogy támadjanak rá. A hatéves Harvey Stephens nem vacakolt: odament a rendezőhöz, belekarmolt az arcába, majd belebokszolt az ágyékába. Ezután már csak feketére kellett festeni a kisfiú haját, és máris ő lett az antikrisztus. (Ez a történet elég hasonló az Indul a bakterház szereplőválogatásához: Mihályfy Sándor elment egy intézetbe, és úgy választotta ki a főszereplőt, hogy aki fenékbe meri rúgni, az lesz Bendegúz. Olvasztó Imre merte.)

 

Rúdtánc rúd nélkül

Mielőtt a Mad Men Betty Draperjeként ismertté vált volna, January Jones többek között megfordult a Sakáltanya meghallgatásán is, ami "egész élete egyik legrosszabb élménye volt". A filmet tekintve indokolt lehetett, hogy Jerry Bruckheimer producer a jelöltek tánctudását is számon kérje, de túl messzire ment. Miután Jones elmondta a szövegét, a férfi azt kérte, hogy Prince Kiss című számára táncoljon az asztal tetején, akár egy rúdtáncos, csak rúd nélkül. A megalázó meghallgatás után a színésznő felhívta az ügynökét, hogy soha többé nem akar ilyesmit csinálni.

 

Margot Robbie nem csókolt, inkább ütött

Margot Robbie az ausztrál Neighbours című szappanopera állandó szereplője volt, amikor elment A Wall Street farkasa meghallgatására, ahol máris Leonardo DiCaprióval kellett játszania. "Az járt a fejemben, hogy szó szerint 30 másodpercem van, és ha nem nyűgözöm le őket, semmi nem lesz az egészből." - mesélte a színésznő 2015-ben a Harper"s Bazaarnak. - "Ilyen csak egyszer adódik az ember életében, meg kell ragadni. Így elkezdtem kiabálni vele, ő visszaüvöltött. És elég ijesztő volt. Alig tudtam folytatni. Aztán a végén azt mondta: Örülnöd kéne, hogy olyan férjed van, mint én. Gyere, és csókolj meg. Nagyon közel hajoltam hát az arcához, és azt gondoltam: Talán meg kellene csókolnom. Mikor lesz lehetőségem megcsókolni Leo DiCapriót, ha nem most?  Aztán az agyam egy másik részében valami elkattant, és... bamm! Pofon vágtam. Aztán azt üvöltöttem, hogy baszd meg. És ez egyáltalán nem volt benne a forgatókönyvben. A szobában síri csönd lett, én pedig lefagytam."

Robbie ezután azt hitte, baj lesz, és DiCaprio bepereli őt erőszakért, de a színész ehelyett javasolta, hogy üsse meg ismét. "A pofon felért egy mennykőcsapással - mondta később Martin Scorsese. - Egy olyan rögtönzés, ami mindenkit megdöbbentett."

(Forrás: Independent)