Ha tetszett A Bridgerton család, ezeket a romkomokat se hagyd ki!

Halálos ellenségekből szerelmesek. Mutatjuk a tíz legjobbat, ami mind hasonló recept alapján készült.

10 dolog, amit utálok benned (1999)

Biancát hiába hívják randira a környék legmenőbb srácai. Nem mintha túlságosan tartózkodó lenne, de morc apja a fejébe vette, hogy míg Bianca nővére, Kat (Julia Stiles) otthon ül, a húgának is tilos a bulizás. Kat azonban kiállhatatlan, goromba pokróc, így nincs senki, aki kezdeni merne vele. Amíg színre nem lép egy srác (Joseph Gordon-Levitt), aki jobban akarja Biancát a többieknél.

A cél érdekében felbéreli Patrick Veronát, ezt a rejtélyes múltú, rettenthetetlennek látszó fiatalembert, hogy csábítsa el a mogorva Katet.

A terv nem egyszerű, végrehajtása pedig még bonyolultabb. Újabb szerelmes ifjoncok kerülnek elő, a párok kicsit átrendeződnek, senki sem ért semmit – de végül hátha mindenki rátalál arra, akit megérdemel. A Shakespeare A makrancos hölgy című darabja alapján készült tinivígjáték volt annak idején a Patricket alakító néhai Heath Ledger nagy áttörése.


27 idegen igen (2008)

Jane (Katherine Heigl) idealista, végtelenül romantikus és mindenkinél önzetlenebb nő – emellett állandó résztvevője mindenféle esküvői és lakodalmi rendezvényeknek, úgy, hogy saját boldogsága még látóhatáron belül sincs. Ám amikor Jane húga, Tess iránt saját főnöke, George lobban szerelemre (akibe ráadásul titkon Jane is szerelmes), hősnőnk kénytelen felülvizsgálni eddigi „örökké-csak-koszorúslány”-életstílusát.

Egy emlékezetes estén a lány éppen két esküvői fogadás között kénytelen ingázni, és a nem mindennapi teljesítménynek véletlenül szemtanúja lesz egy riporter (James Marsden), aki nagyszerű sztorit szimatol.

Szerinte Jane, az esküvőfüggő története temérdek kaput nyit majd meg előtte a magazinnál. Kevin minden olyasmire cinizmussal tekint, ami Jane számára kedves, így nem igazán jönnek ki egymással. Aztán megjelenik Tess, és megkéri a nővérét, hogy szervezzen egy újabb menyegzőt: az övét és George-ét...


Míg a jackpot el nem választ (2008)

Joy (Cameron Diaz) egy nagy csalódást szeretne elfelejteni, Jack (Ashton Kutcher) pedig bármilyen csalódást elkerülni érkezik Vegasba. A véletlen úgy hozza, hogy este együtt buliznak, éjszaka viccből összeházasodnak, majd reggel egymás mellett ébrednek. De nemcsak egy házastársat nyertek az éjjel, hanem

meg is gazdagodtak:

egy játékgéppel megütötték a főnyereményt. De kié lesz a vagyon? Azonnal beindul a kölcsönös hadviselés, mézeshetekről szó sincs – csapdákról, gyilkossági kísérletekről és átverésekről annál inkább.


A szerelem hálójában (1998)

Kathleen Kelly a világ talán legszebb gyermekkönyvboltjának a tulajdonosa. Egy nap azonban az utca túloldalán Joe Fox is megnyitja könyváruházát, ami korántsem olyan meghitt, viszont sokkal nagyobb, mint Kathleené. A két magányos üzletvezető és harcias ellenfél éjszakánként NY152 és Shopgirl álnév alatt ismerkedik, és hamarosan egymásra is találnak a hálón. Álnéven tanácsokat adnak egymásnak, sőt, egymásba is szeretnek. De eljön a nap, amikor fény derül a kilétükre. A magyar László Miklós Illatszertár című színművének a netezés hajnalán játszódó feldolgozását az hívta életre, hogy a két főszerepet alakító Meg Ryan és Tom Hanks öt évvel korábban imádni való páros alakítottak A szerelem hullámhosszán című romantikus filmben.


Exférj újratöltve (2010)

Milo Boyd (Gerard Butler), a lecsúszott rendőrségi fejvadász végre kedvére való megbízatást kap:

be kell cserkésznie és át kell adnia a nyomozóknak az óvadékkal szabadlábra helyezett Nicole Hurley újságírónőt (Jennifer Aniston), aki történetesen a volt felesége.

Boyd kaján magabiztossággal lát neki a munkának, hiszen azt hiszi, gyerekjáték lesz nyakon csípni az exnejét. Igen ám, de kiderül, hogy Nicole egy gyilkossági ügy leleplezésére készül, és a férfinak – mint már annyiszor – rá kell döbbennie, hogy Nicole-lal semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik.


Mindenütt nő (2002)

Melanie Carmichael (Reese Witherspoon) New York egyik legmenőbb fiatal divattervezője: gyönyörű és bájos, ráadásul most kérte meg a kezét a város legkívánatosabb agglegénye, Andrew Hennings (Patrick Dempsey), aki nemcsak vonzó, de nagyon gazdag is. Melanie mégis a vőlegénye nélkül utazik haza, hogy vidéken élő szüleivel is közölje a jó hírt – és ami még fontosabb,

vőlegénye megérkezése előtt el szeretne válni a férjétől,

Jake Perrytől is (Josh Lucas). Ugyanis még azelőtt, hogy nekivágott a fényes nagyvárosnak, hozzáment első szerelméhez: egy borostás, neveletlen, sörvedelő sráchoz.


Büszkeség és balítélet (2005)

Anglia a XVIII. század végén. A Bennet család élete felbolydul, amikor a közelükbe költözik Mr. Bingley, a tehetős agglegény (Simon Woods). A férfi barátai között ugyanis biztosan bőven akad majd kérő mind az öt Bennet lány számára. Jane, a legidősebb nővér (Rosamund Pike) azon fáradozik, hogy meghódítsa Mr. Bingley szívét, míg a vadóc Lizzie a jóképű és dölyfös Mr. Darcyval ismerkedik meg,

kirobbantva ezzel a nemek háborúját.

Amikor Mr. Bingley váratlanul Londonba utazik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie a rosszindulatú Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért. Jane Austen regényklasszikusának legutóbbi fősodorbeli feldolgozásában Keira Knightley és Matthew MacFadyen játszották a két felejthetetlen szerelmest.


A csúf igazság (2009)

A pasi (Gerard Butler) szerint minden nőt el lehet csábítani. A nő (Katherine Heigl) szerint minden nőnek megvan a maga szabad akarata meg józan esze – és mivel az egyik egy reggeli tévéműsor gátlástalan, nagyszájú műsorvezetője, a másik meg a producere, fogadást kötnek. A férfi vállalja, hogy bebizonyítja a főnökének: módszerei hiba nélkül, mindig működnek, és azt csábít el, akit akar. És ő történetesen majdnem mindenkit akar. Ha pedig ez kevés volna, azt is vállalja, hogy a nő tanácsadója lesz – és persze biztos benne, hogy módszerei az ő esetében is működni fognak. Mindezt bebizonyítani azonban nem lesz könnyű.


Ilyen az élet (2010)

Holly és Eric amennyire sikeresek az üzletben, annyira sikertelenek a szerelemben. Közös randijuk is katasztrofálisan sikerül: ki nem állhatják egymást, viszont mindketten odavannak csöpp keresztlányukért. Amikor azonban a kis Sophie szülei életüket vesztik egy tragikus balesetben, rájuk hagyják a gyermeküket. Nincs más tehát hátra, Hollynak és Ericnek félre kell tennie minden ellenszenvét és nézeteltérését. Kénytelenek összeköltözni, és karrierjüket, illetve más, addig fontosnak ítélt dolgaikat a háttérbe szorítani. Idővel pedig még arra is rájönnek, hogy az együttélés nem is annyira szörnyű, mint ahogy azt gondolták. Abban az időben, a 2000-es évek végén és a 2010-es évek elején,

amikor még nem terjedt el róla, hogy hálátlan és összeférhetetlen, Katherine Heigl rengeteg romkomban szerepelt,

így nem csoda, hogy ez a filmje már a harmadik, ami felkerült a listánkra. Partnere ezúttal Josh Duhamel.


Nász-ajánlat (2009)

A bevándorlási hivatal ki akarja toloncolni az országból az illegális bevándorló Margaretet. A nő azt állítja, hogy házasodni készül, így nem küldhetik vissza a hazájába. A gond, hogy „vőlegénye”, azaz gyanútlan asszisztense mit sem tud erről. Szerencsére Andrew, akit évek óta gyötör a munkahelyén, bizonyos feltételek mellett hajlandó belemenni a játékba. Erre azért van szükség, mert a hivatal embereit sem ejtették a fejük lágyára: bizonyságot akarnak. Nincs mit tenni, a páros a férfi családjához utazik Alaszkába, ahol az események nem egészen az elképzeléseik szerint alakulnak… A nyilvánvaló happy enddel végződő, meglehetősen kiszámítható és sematikus alkotást Sandra Bullock és Ryan Reynolds játéka teszi emlékezetessé, akik között egyszerűen szikrázik a levegő.


(via Insider, Cinemablend)