Három nappal a kiírt kezdés előtt jelentették be, hogy csúszik az idei Titanic Fesztivál

Április helyett ismét októberben tartják.

„Az idei, 26. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál időpontja: 2019. október 21-27.” – olvasható a fesztivál Facebook-oldalán a szűkszavú „közlemény”, ami április 1-jén, dél körül került ki. Ennél többet nem tudunk meg a Titanic honlapjáról sem, ahol az információk között a „bővebben” ikonra nyomva is csak annyi jelenik meg, hogy „A 26. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos dátuma: 2019. október 21-27.”

A Titanic Fesztivál zárógáláján minden évben kihirdetik, mikor tartják a következő fesztivált: a tavaly bejelentett dátum pedig 2019. április 4–12. volt – azaz a szervezőknek sikerült három nappal az előre bejelentett időpont előtt közölniük az elég fontos változást. A Facebook-oldalon kommentelők közül van is, aki ingerült hozzászólásban teszi szóvá a nem megfelelő kommunikációt, más pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a honlapon még mindig a korábbi dátum szerepel (ezt azóta javították).

A hvg.hu utánajárt, mi áll a változás hátterében, és megkeresték Horváth György fesztiváligazgatót, aki a következőt mondta. „Februárban már látszott, hogy nem áll rendelkezésünkre minden feltétel és forrás a fesztivál áprilisi megrendezéséhez, ezért az tűnt a legreálisabb döntésnek, ha őszre halasztjuk.”

Forrás: Titanic Filmfesztivál

 

A szervezők nem szeretnék, ha elveszne 25 év munkája, de a HVG kérdésére, hogy előállhat-e az a helyzet, hogy ősszel is elmarad a fesztivál, Horváth óvatosan úgy fogalmazott: nagyon reméli, hogy nem kell akkor visszatérni erre a kérdésre. Ő nagyon nem szeretné, ha ez bekövetkezne, de

„biztosat senki nem tud ma mondani Magyarországon”.

A Titanic egyébként a kezdetektől 2003-ig őszi fesztivál volt, októberben tartották, majd a 2004-es esemény elmaradása után 2005-től jelentkezett a tavaszi, áprilisi időpontban.


(via hvg.hu)