Harvey Weinstein egyik régi asszisztense beszélt volt főnöke mocskos ügyeiről

A producer a hatalom megszállottja, azért alázza meg a férfiakat és igázza le a nőket - vélekedett.

Zelda Perkins, Harvey Weinstein egykori asszisztense egy tévéinterjúban azt állította, hogy 19 évvel ezelőtt a Velencei Filmfesztiválon a szexuális zaklatási botrány kirobbanása óta (és belső körökben már előtte is) csak Disznónak nevezett, egykori filmmogul meg akarta erőszakolni egy akkori munkatársát. 

A nő sokkot kapott, remegett, és nem akarta, hogy más megtudja, mi történt vele.

Perkins egy későbbi megbeszélésen szembesítette a producert, aki persze mindent tagadott.

Azt mondta, hogy nem történt semmi, és megesküdött a felesége és a gyerekei életére, ami a legjobb  "ne küldjetek börtönbe" szövege volt, és elég sokszor használta.
Forrás: Fotó: Drew Angerer/Getty Images

Perkins és a zaklatott munkatársa is otthagyták akkor a céget. A volt asszisztens feljelentést akart tenni, de az ügyvédei azt mondták, hogy igencsak korlátozottak a lehetőségei.

Nem mentünk végül a rendőrségre, mert az eset Velencében történt, nem voltak fizikai jelei a bántalmazásnak, és két, 25 év alatti nő szava állt volna szemben Harvey Weinsteinével, a Miramaxéval és tulajdonképpen a Disney-ével.

(1993 és 2010 között ugyanis a Miramax a Disney tulajdona volt. Igen, Tarantino több filmje is Disney-film.)

A nő a Weinstein személyisége körüli kultuszról is beszélt.

Most már mindenki látja, hogy Harvey egy undorító szörnyeteg, ami egyrészt igaz, ám - és ami igazán érdekes - nem szoktak arról beszélni, hogy egyébként egy hihetetlenül izgalmas, brilliáns, ösztönző figura.

A hatalom megszállottja - folytatta Perkins, és azt gyanítja, hogy ez állhat amögött is, ahogy a nőkkel bánt.

 

Nem hinném, hogy szexfüggő lenne. Inkább hatalomfüggő. Minden, ami hajtotta a férfiak és nők fölötti hatalomról szólt. Iszonyatos energiákat fektetett abba, hogy megalázza a férfiakat és leigázza a nőket. Ez hajtotta őt: létszükséglete volt a hatalom.

Arról is beszélt, hogy a hotelszobában történt megbeszélésekről (akár valódiak, akár csak arra szolgáltattak ürügyet, hogy Weinstein nőket zaklathasson) mindenki tudott. A férfi mindenkivel a szobájában beszélt: a legmenőbb ügynökökkel, filmsztárokkal, nőkkel és férfiakkal vegyesen.

Azonban egy csomó találkozója volt színésznőkkel, noha egyértelműen voltak barátnői. Sok női látogatója volt, olykor kezdő színésznők, vagy már befutottak, és elég nyilvánvaló volt, hogy meglehetősen intim kapcsolatuk volt vele.

Hozzátette, hogy azt azonban nem bírta, ha nemet mondtak neki, Weinstein ilyenkor mindig éktelen haragra gerjedt és fenyegetőzött. Perkins az eset után aláírt egy titoktartási megállapodást, aminek fejében 125 ezer dollárt kapott a Miramaxtól. (forrás: Variety)