Harvey Weinstein lépett egy nagyot: beperelte korábbi cégét

Legjobb védekezés a támadás? A nemi erőszakkal vádolt producer hozzáférést akar személyes fájljaihoz és e-mailjeihez.

Harvey Weinstein pert indított a The Weinstein Company ellen, hogy hozzá férhessen azokhoz az információkhoz, amelyek állítólag megvédhetnék a szexuális zaklatással kapcsolatos állításokkal szemben. A keresetet csütörtökön nyújtotta be, és abban azokat a személyes aktákat illetve e-mail hozzáférését követeli, melyek kiadását korábban megtagadta tőle a cég.

fotó: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

 

Harvey Weinsteint azután rúgták ki saját cégétől, melynek társelnöke volt, hogy számtalan nő szexuális zaklatással illetve nemi erőszakkal vádolta meg. A keresetben az áll, hogy Weinstein szerint léteznek olyan információk és e-mailek, amelyek tisztázni tudnák őt a vádakkal kapcsolatban. Ezen kívül Weinstein abban is biztos, hogy valaki személyes dolgait kiszivárogtatta a médiának.

A Weinstein vállalat tagadta, hogy tudomása lett volna a szexuális vádakról, és saját, független vizsgálatot is folytat az ügyben. Weinstein ellen jelenleg a londoni, a Los Angeles-i és a New York-i rendőrség is vizsgálatot folytat korábbi szexuális visszaélésekre vonatkozóan. A producert olyan nagy nevű színésznők vádolják többek között, mint Lysette Anthony, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Rose McGowan, Cara Delevingne, Lupita Nyong'o, a legutóbb, megrázó részletességgel megszólaló színésznő Natassia Malthe volt, aki egy sajtótájékoztatón mondta el, hogy erőszakolta meg Weinstein.
A producer minden vádat tagad.

via Digital Spy