Hatalmasat bukott George Miller Furiosája

Közel 30 éves negatív rekordot sikerült megdöntenie a Mad Max: A harag útja-előzményfilmnek az emlékezet napi hosszú hétvégén.

A posztapokaliptikus alkotás ugyan a box office toplista első helyén végzett, megelőzve a Garfieldot, de a péntektől vasárnapig terjedő időszakban így is csak 26,3 millió dollárt tudott összekalapozni, ami a legrosszabb emlékezet napi (memorial day) eredmény a Casper 1995-ös, azonos időszakban történt debütálása óta (a covid idejét nem számítva, amikor zárva voltak a mozik).

Péntektől hétfőig (utóbbi nap volt a tulajdonképpeni memorial day) a Furiosa ugyan 32 millió dolláros jegybevételt hozott össze, de ez is jócskán elmaradt az előzetes várakozásoktól. Sőt, ami még ennél is komolyabb probléma, hogy nemcsak a Miller-film miatt nem mentek az amerikaiak moziba, de mást sem nagyon néztek, azaz a mozik látogatottsága is 29 éves mélypontot ért el.


A covid időszakát nem számítva legutóbb szintén 1995-ben mértek ilyen rossz eredményt, hiszen az egész hosszú hétvégén összesen 128,3 millió dollárért váltottak a nézők mozijegyet. Ez nem kevesebb mint 37 százalékkal marad el a tavalyi statisztikától.

Összehasonlításképp: 2023-ban A kis hableánynak önmagában sikerült 118 milliós nyitást összehoznia.

Szakértők egyébként 40–45 millió dolláros nyitó hétvégi eredményt jósoltak a Furiosának, hiszen annak idején a Mad Max: A harag útja 45,4 millióval debütált. Az előzményfilm ráadásul marketingköltségek nélkül 168 millióba fájt, szóval még csak ennek megtérülése után beszélhetünk bármiféle nyereségről. A világ többi országában egyébként a film további 32,8 milliós bevételre tett szert, tehát jelenleg összesen 64,8 millióval büszkélkedhet, szóval azért még nincs veszve minden...


(via The Hollywood Reporter)

 

Mi megmondtuk...

Ezek a filmek lehetnek 2024 legnagyobb bukásai

6 film, ami nem biztos, hogy meg tudni felelni a felfokozott elvárásoknak.

Tovább