Hiányolja a meztelenséget a 90 éves író

Felháborodásában a rendező ellen fordult a Szólíts a neveden forgatókönyvét jegyző James Ivory.

„Amikor Luca azt állítja, sosem akart meztelenséget tenni a filmbe, akkor egyszerűen hazudik”

– háborgott egy nemrég készült interjúban az idős alkotó, aki hangsúlyozta, hogy az általa írt forgatókönyvben több olyan jelenet is volt, amelyben a szereplők teljesen meztelenül jelentek meg.

Forrás: Jeff Kravitz / Getty Images

 

Ivory (aki egyébként Oscar-díjat nyert a forgatókönyvért) többször emlegette már a sajtóban, hogy bárcsak több meztelenség lenne a filmben, mire Luca Guadagnino rendező azzal védekezett:

a film nem igényelte a meztelen jeleneteket, és hogy ez művészi döntés volt a részéről. Erre reagálva hazudtolta meg a direktort az idős mester.

„Ugyanebben a szobában ült, ahol most mi is ülünk, és arról beszélt, hogyan is fogja megcsinálni (a szóban forgó meztelen jelenetet), szóval amikor azzal jön, hogy ez egy átgondolt esztétikai döntés volt a részéről, én azt mondom, kamu” – folytatta az író-rendező.

Az interjút készítő Guardian egyébként úgy tudja, a Szólíts a neveden két főszerepét játszó Armie Hammer és Timothée Chalamet szerződésének záradékában szerepelt a kikötés, hogy nem vállalnak teljes meztelenséget.

„Nekem mindig is hamisnak tűnt, amikor az emberek szeretkezés előtt vagy után merengve illedelmesen eltakarják magukat a paplannal.

Sosem szerettem az ilyet. És sosem csináltam” – utalt az alkotó saját 1987-es filmjére, a Maurice-ra, amelyben „minden látható, aminek látszania kell”. „Sokkal természetesebb megmutatni, ahogy mindez a valóságban működik, mint rejtegetni a dolgokat, vagy, ahogy Luca csinálta, elfordítani a kamerát az ablak felé, és fákat mutogatni” – tette hozzá.

Eredetileg egyébként úgy volt, maga Ivory is társrendezője lesz a filmnek, de anyagilag nagyon megterhelte volna a kis költségvetésű film büdzséjét a kétrendezős koncepció, így az idős alkotó lemondott a rendezésről Guadagnino javára, és csak a forgatókönyvírói feladatot tartotta meg. Most már valószínűleg bánja a döntését.

 

(via Hollywood Reporter)