Hihetetlen, de lesz őrültebb film idén a Pikachu, a detektívnél!

A Cristiano Ronaldóról szóló tündérmesébe (!) óriás kutyusok (!), őrült tudós (!), gonosz ikrek (!) és globális összeesküvés (!) is került. Ne hagyd ki az előzetest!

A Gabriel Abrantes – Daniel Schmidt alkotópáros által rendezett, portugál-francia-brazil koprodukcióban gyártott Diamantino már bejárta a világ filmfesztiváljait, és elvarázsolta az újságírókat, de május 24-én hivatalosan is bemutatják az amerikai mozik, így egy szélesebb közönség is megismerheti. Először csak az előzetesét, ami már önmagában elég őrültnek tűnik.

A film főhőse a Cristiano Ronaldóról mintázott sztárfocista, Diamantino Matamouros, aki sajnálatos módon elveszíti különleges góllövő képességét, és ezzel véget ér a karrierje. Hősünk ekkor odüsszeiára indul, hogy új értelmet találjon az életének, és ennek során kapcsolatba kerül a neofasizmussal, a menekültválsággal (örökbe fogad egy mozambiki menekült tinisrácot, akiről kiderül, hogy egy felnőtt leszbikus, aki egy fedett akció során a focista gonosz ikernővérei után nyomoz, akik pénzmosással foglalkoznak), a génmanipulációval (egy őrült tudós klónozni akarja Diamantinót, hogy egy egész csapatot állíthasson össze zseniális focistákból a nemzet hírnevének öregbítése végett) és a tehetség forrása után indított vadászattal.

Ha a felsoroltak összessége nem lenne elég, vannak itt még busz méretű palotapincsik, egy nyúlfülekkel ellátott apácajelmezben grasszáló nő és kosztümös kardvívás is. A B-filmes elemekkel, nem kevés szürrealizmussal és szatirikus látásmóddal megtámogatott felnőttmese a kritikusok szerint modern világunk őrületét hivatott visszaadni – azt pusztán a trailer alapján is kijelenthetjük, hogy sikerrel!

Forrás: Kino Lorber

 

Komolyabb elemzések szerint viszont a Diamantino olyan, mintha a mai Európát az elvarázsolt kastélyban található torz tükrökben látnánk, miközben azért felsejlik benne egy szebb holnap víziója is. A filmet a magyar mozikban sajnos nem nézhetjük meg: legközelebb akkor került hozzánk, amikor szerepelt a tavaly nyári Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál, majd ősszel a Bécsi Nemzetközi Filmfesztivál műsorán.


(via IndieWire)