Hihetetlen dolgot csinált Sigourney Weaver az Avatar 2. forgatásán

Méghozzá 70 évesen. Minderről most ő maga mesélt egy interjúban.

Sokszor írtunk már róla, hogy James Cameron író-rendező az Avatar második részében elsősorban Pandora víz alatti világát mutatja majd be. A technikamániás direktor ezért egyrészt kifejlesztett egy speciális „víz alatti performance capture” mozgókép-rögzítési eljárást, másrészt a színészeit is alávetette némi szekatúrának. (Kate Winslet hányattatásairól itt számoltunk be.)

Minderről most a váratlan fordulatként az első rész után mégis visszatérő Sigourney Weaver, Dr. Grace Augustine biológus megformálója mesélt részleteket a New York Timesnak. Mivel a víz alatti jelenetek forgatásakor elvárás volt, hogy a színészek minél több időt tudjanak eltölteni oxigénpalack nélkül, egy levegővel a víz alatt, a színésznő a floridai Key West és Hawaii mélytengeribúvár-bázisain edzett, ahol elektromos ráják úszkáltak körülötte az óceánban.

Weaver az Avatarban Dr. Grace Augustine-ként. Forrás: InterCom

 

Weaver felkészülését elit katonai búvárok segítették, így hihetetlen, de a végére a sztár nem kevesebb mint hat percig volt képes visszatartani a levegőt. „Sosem mondtam magamnak, hogy »hát ezt vagy azt biztos nem tudod megcsinálni«. Úgy álltam hozzá, hogy »jöhet minden, aztán majd meglátjuk«” – mondta a színésznő, aki egyébként 70 éves volt a forgatás idején, és ez a tény szintén motiváló erővel bírt a számára.

„Voltak persze aggodalmaim. De hát erre való az edzés. És tényleg meg akartam csinálni.

Nem akartam, hogy bárki is azt gondolja, hogy »ó, ő már túl öreg ehhez, nem fogja tudni megcsinálni«”

– jelentette ki Weaver, akinek ráadásul (a többi színésszel egyetemben) súlyok voltak a derekára rögzítve, hogy minél könnyebben lent tudjon maradni a víz mélyén. További nehézséget okozott, hogy a sztárnak és társainak le kellett győzniük azt a, víz alatt természetes reakciót, hogy összeszorítsák a szájukat, hiszen az elég furán mutatott volna egy-egy jelenetben. Hogy mindez hogy sikerült nekik, sajnos majd csak 2022. december 16-án fog kiderülni.


(via IndieWire)