Hitler annyira szerette a Disney-rajzfilmeket, hogy szívesen rajzolgatta a figurákat

Tegnap volt 80 éve, hogy bemutatták Walt Disney Hófehérkéjét, ennek apropójából elevenítjük fel ezt a meglehetősen morbid érdekességet.

Tíz évvel ezelőtt, William Hakvaag, egy norvég hadtörténeti múzeum igazgatója festmények hátoldalán meglepő rajzokat talált egy németországi aukción. A népszerű Disney-figurák színes kis ábrái közül hármat - Hófehérke törpéit, Tudort, Kukát és Szendét - bizonyos A.H. szignózott. A harmadikat, Pinokkiót ábrázoló ugyan nem, de a stílus alapján egyértelmű, hogy ugyanattól az alkotótól származik.

Forrás: Adolf Hitler

 

Forrás: Adolf Hitler

 

Hakvaag gyanította, hogy nem származhatnak mástól, mint Adolf Hitlertől. Köztudott, hogy Hitler festőként szeretett volna boldogulni fiatalkorában, de szerény tehetségével nem sokra vitte. Ismert az is, hogy szerette Walt Disney rajzfilmjeit, a Hófehérke és a hét törpéből saját kópiája is volt, és a valaha készült egyik legjobb filmnek tartotta.

A szakértő megvizsgáltatta a rajzokat, és teljes bizonyossággal állította, hogy az 1940-es évekből származnak, továbbá a stílus és a szignó kézírása is megegyezik Hitlerével. "Ha valaki hamisítani akarta volna, nem rejti egy festmény hátuljára a rajzokat, ahol talán soha nem veszik észre." - mondta. (forrás: Telegraph)