Hivatalos: Deadpool csatlakozik a Marvel filmes univerzumához

Sokáig kérdéses volt Ryan Reynolds filmjeinek folytatása. De minden marad a régiben, csak épp a Bosszúállókkal egy világban.

Mióta a Disney 2019-ben felvásárolta a Foxot, megy a találgatás, hogy mi lesz a sorsa egyes franchise-oknak. Az bizonyos, hogy a Disney nem szántja be őket, miért is tenné, míg jövedelmezőek, és néhányuk sorsáról már megtudtunk ezt-azt. Lesz új Alien, méghozzá sorozat, talán Ridley Scott is szöszöl valamit, folytatják a Predatort, a Marvel-karakterek pedig csatlakoznak az MCU-hoz. A Bosszúállók világában valamikor feltűnik majd az X-men, talán végre kapunk egy tisztességes Fantasztikus Négyest is – a Foxhoz tartozó Marvel-karakterek közül egyedül már csak Deadpool sorsa maradt bizonytalan. A folyamatosan szövegelő zsoldos filmjeit ugyanis az X-Men spinoffjaként is felfoghattuk, és sokan már előre siratták a karaktert: ha átemelik az MCU-ba, lőttek a korhatárnak, magyarán kiherélik mindazt, ami Deadpool lényege, sőt, Ryan Reynolds filmjei valószínűleg mennek a kukába.

Kevin Feige, a Marvel-filmek atyaúristene azonban megerősítette, hogy erről szó sincs: noha Deadpool valóban az MCU istállójába kerül, az R besorolás marad, ahogy az előző két filmet sem temetik el. Azaz a Deadpool 3-at valamilyen trükkel besorolják a Marvel filmjei közé.

Persze, hogy mindezt hogyan teszik, még rejtély. Sokan arra tippelnek, hogy a Disney+-ra hamarosan érkező WandaVision olyan változásokat hoz majd az MCU világában, ami magyarázatot ad az új karakterek érkezésére, és azt se feledjük, hogy a Doctor Strange második részének központi eleme lesz a multiverzum. Ami bizonyos, hogy a három fázist felölelő, és a Bosszúállók: Végjátékkal záródó Infinity Saga után egy egészen új fejezet kezdődik a szuperhősök életében, a sorozatokkal és a korábban a Foxhoz tartozó figurákkal együtt még szélesebb lesz a paletta, és a párhuzamos világok beharangozásával még jól meg is kavarják az egészet.

(Forrás: ScreenRant)