Hollywoodot is megihlette az unokázós csalás – TRAILER

Akár Deák Kristóf filmjének a remake-je is lehetne, de itt egy 94 éves nő a főszereplő.

Az Oscar-díjas kisfilm, a Mindenki rendezője, Deák Kristóf 2022-ben mutatta be első nagyjátékfilmjét, Az unokát, amelyben a főszereplő (Blahó Gergő) imádott nagyapjától (Jordán Tamás) lelketlen szélhámosok az úgy nevezett „unokázós csalás” módszerével kicsalják az összes pénzét.

Ugyanennek a sztorinak elkészült az amerikai verziója, amely elvileg nem remake, mert hasonlóan Deák Kristófhoz, Josh Margolin író-rendezőt is a saját személyes élményei ihlették meg. Itt 10 ezer dollárt zsarol ki az idős nőből a magát az unokájának tettető csaló.

A nagy különbség a trailer alapján az, hogy amíg Deák filmje „nyomozós thrillerbe oltott felnövéstörténet a fekete komédia elemeivel árnyalva”, és főleg az unokára koncentrál, ahogy a címből is sejthető, addig a Thelmában az áldozat veszi kezébe az ügyet, a családja legnagyobb rémületére. Az előzetesből kiderül az is, hogy más idős áldozatok is vannak, akikkel összefog, így thriller helyett inkább komédia a műfaj.

A főszerepet a 94 éves June Squibb alakítja, aki hosszú ideig a Broadway-en játszott csak, mindössze 1990-ben, 50 évesen debütált a filmvásznon, a Woody Allen-féle Alice-ben. 2013-ban a Nebraskában alakított szerepéért Oscar-díjra jelölték.

A Thelmában feltűnik még Parker Posey is, és az első Shaft, azaz a tavaly elhunyt Richard Roundtree, akinek ez az egyik utolsó szerepe.