Horrorfilm készül a Weinstein-botrány alapján

A sorozaterőszakoló producer sztorija nem kisebb nevet ihletett meg, mint Brian De Palmát, aki már el is kezdett dolgozni a filmen.

A Carrie, a Gyilkossághoz öltözve és a Gyilkos vágyak rendezője a Le Parisiennek nyilatkozta, hogy egy közelebbről meg nem nevezett francia producer számára kezdett el írni egy forgatókönyvet a nemrégiben nemi erőszak és más vádak miatt letartóztatott Harvey Weinstein esete alapján.

„Az én karakteremet persze nem Harvey Weinsteinnek fogják hívni,

de egy szexuális ragadozóról szól majd, aki a filmiparban szedi áldozatait”

– mesélte De Palma, aki azt is elárulta, hogy alkotása (pszicho)horror lesz.

Brian De Palma. Forrás: Jim Spellman / Getty Images

 

A neves rendező egyébként több érintettet is ismer a botrány szereplői közül, és arról is mesélt, hogy már az elmúlt években is hallott néhány sztorit az esetről, így minden bizonnyal műfaja ellenére is hitelesen írja majd meg a történetet.

De Palma ezenkívül a Weinstein-botrány hatására megszületett #MeToo-mozgalomról is elmondta a véleményét, mivel az szerinte meg fogja változtatni a készülő mozifilmek témáját és stílusát is.

„Érdekes lesz látni, hogyan befolyásolják majd a nők esztétikailag a filmeket,

hiszen a női tekintet annyival eltér a miénktől. A legtöbb film eddig ugyanis a férfi tekintetről szólt, a férfi szemszögön keresztül mutatta be az eseményeket, de ez a jövőben biztosan megváltozik” – véli az alkotó.


(via Deadline)