Hugh Jackman is megcsinálta a maga Szárnyas fejvadászát

A hazánkban is bemutatandó Reminiscence a Westworld egyik ötletgazdájaként és Christopher Nolan sógornőjeként ismert Lisa Joy rendezői bemutatkozása. A trailer alapján elég ígéretes.

A jelen állás szerint a magyar mozikba augusztus 19-én érkező film (amelynek címe emléket, visszaemlékezést jelent) a nem is olyan távoli jövő Miamijában játszódik, ahol hatalmas falat húztak fel, hogy megvédjék magukat az egyre emelkedő vízszinttől, a lakosok pedig a hatalmas hőség miatt nappal alszanak, és csak éjszaka járnak ki.

Ebben a világban dolgozik „emlékvisszaállítóként” a háborús veterán, Nick (őt játssza Jackman), aki társával (Thandie Newton, aki idén április óta eredeti zimbabwei nevét, a Thandiwe-t használja) segít felidézni a hozzájuk fordulók emlékeit. Egy nap egy nő (Rebecca Ferguson) arra kéri, segítsen kideríteni, hova tehette a kulcsát – Nick pedig azonnal beleszeret. Később azonban egy másik ügyfél erőszakos emlékei között látja viszont szerelmét, aki nem sokkal ezután el is tűnik.


Nick mindenáron meg akarja találni kedvesét, hiába figyelmezteti társa, hogy talán nem kéne bolygatni a dolgot. Nyomozása során a férfi Miami legsötétebb bugyraiba kénytelen alámerülni. A most nyilvánosságra hozott előzetes alapján a Reminiscence egyszerre emlékeztet (haha) a Szárnyas fejvadászra (leginkább képileg, de néhány sztorielemét tekintve is), az Eredetre és magára a Westworldre; Lisa Joyt azonban egy személyes emléke inspirálta a megírására.

A nagyapja halálát követően Joynak kellett elrendeznie az ügyeket, ezért visszatért gyerekkora színhelyére, egy kis angliai városkába. A nagypapa házának egy táblán jól láthatóan elhelyezve is volt egy neve, egy női név, de amikor azt firtatták, honnan ered, a férfi mindig azt válaszolta, hogy csak egy szép név. Az iratok rendezgetése közben azonban Joy talált egy fotót egy gyönyörű nőről, és a fénykép hátoldalára a ház neve volt írva. A titokzatos nő és a régi, meghatározó emlékek megőrzése pedig az alkotót a fent ismertetett sztori megírására ösztönözte.


(via Independent, The Hollywood Reporter)