Hurrá, a teljes X-Men csapat felvonul a Sötét Főnix első trailerében!

Már ez a 2 perc is sokkal jobb, mint a 2016-os X-Men: Apokalipszis!

Kijött végre az első előzetes a hányattatott sorsú X-Men spin offhoz, a Sötét Főnixhez, amiről már 2016-ban is tudtuk, hogy a Trónok harca sztárja, Sophie Turner lesz benne a főszereplő. Csak akkor még egyáltalán nem volt biztos, hogy a Turnernél jobban csengő húzónevek, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender és James McAvoy is visszatérnek-e mint Mistique, Magneto és Xavier professzor. Szerencsére mindannyiukkal sikerült megegyeznie a Fox stúdiónak, így a Sötét Főnixben ismét teljes lehet az előző három filmben már összeszokott mutánscsapat.

Sophie Turner az új filmben annak a Jean Grey-nek a fiatalkorát mutatja be, akit a régi trilógiában Famke Janssen alakított. Ő az egyik legnagyobb hatalmú mutáns, mivel nemcsak tárgyakat mozgatni és repkedni tud, de képes olvasni mások agyában is, így a szintén erős telepatikus képességekkel rendelkező Xavier professzor végig nagyon ügyelt rá, hogy az egyik legkorábbi tanítványát végig a jó oldalon tarthassa. Csakhogy Jean Greyt megkísérti a titokzatos Főnix Erő, aminek a pusztító hatalmával tényleg a fiatal lány lesz az univerzum legerősebb szuperhőse. A pokolian nagy hatalom lélekromboló súlya egyébként az új trailerben is szépen ki lett domborítva:

Az új X-Men mozifilm rendezője végül Simon Kinberg lett, akinek ez az első rendezése, de producerként és forgatókönyvíróként már benne volt az X-Men: Az ellenállás vége, az X-Men: Az elsők, Az eljövendő múlt napjai, az Apokalipszis és a Logan stábjában is. (via NME.com)