Hurrá, hamarabb láthatjuk a várva várt Tenetet, mint az amerikaiak!

Nálunk már augusztusban, az Egyesült Államokban majd csak szeptemberben kerül mozikba Christopher Nolan kultgyanús sci-fije.

A világméretű koronavírus-járvány miatt tovább csúszik az idei év legjobban várt sci-fijének premierje: a Tenet ugyanis eredetileg július 17-én került volna a mozikba, ám az ünnepélyes bemutató dátuma először július 31-re, majd augusztus 12-re lett átpakolva. Most pedig már ott tartunk, hogy 

az Amerikai Egyesült Államokban csak szeptember 3-án mozikba kerül a Tenet, Nagy-Britanniában és más európai országokban viszont már augusztus 26-tól vetíteni fogják a mozik! 

Szerencsére – ahogy azt az InterComtól megtudtuk –, Magyarország is az utóbbiak közé tartozik. 

Forrás: Port.hu

 

A Tenet az eddigi megvillantott előzetesei alapján tényleg az a film lesz, ami miatt hosszú kihagyás után alighanem ismét érdemes lesz moziba menni (követve persze a higiéniai előírásokat, és a nézőtéren is tartva a 1,5 méteres távolságot). A filmben a brit titkosszolgálatnak kell megmentenie a világot a küszöbön álló harmadik világháborútól, ezúttal egy furcsa időmachináló trükk segítségével. Ami hangsúlyozottan nem időutazás, hanem időinverzió, amitől eltűnik a golyónyom a szétlőtt ablaküvegből, a töltény pedig visszaugrik a tárba! A főszereplő mesterkémet Denzel Washington fia, John David Washington alakítja. De fontos szereplő lesz a történetben Robert PattinsonKenneth BranaghAaron Taylor-JohnsonClémence PoésyElizabeth Debicki és persze Michael Caine is, aki sosem hiányozhat egyetlen Christopher Nolan-filmből sem. (via The Independent)