Hurrá, hivatalos: Neve Campbell is benne lesz a Sikoly 7-ben!

Az 50 éves színésznő a Sikoly 6-ból gázsivita miatt maradt ki, de az új részbe kellenek a húzónevek, mert Melissa Barrera és Jenna Ortega sem szerepel már benne.

A fizetése körüli korábbi purparléja ellenére Neve Campbell mégiscsak visszatér a Sikoly franchise-ba. Az 50 éves színésznő, aki az 1996-os első rész óta nőtt össze a maszkos sorozatgyilkos ámokfutását rendre túlélő Sidney Prescott karakterével, egy Instagram-posztban jelentette be, mennyire várja, a Sikoly 7-et:

Mindig is hatalmas élmény és megtiszteltetés volt Sidney-t alakítani a Sikoly-filmekben. A tiszteletem ezek iránt a filmek iránt, és azért, amit számomra jelentettek, soha nem kopott meg. 
Forrás: Fórum Hungary

 

Mint ismeretes, Neve Campbell játszotta Sidney-t az első négy Sikolyban, amelyeket még Wes Craven rendezett. A franchise 2022-ben a sorban ötödik Sikoly-filmmel indult újra, amelyben Neve Campbell és a sorozat másik két állandó szereplője, Courtney Cox és David Arquette mellett egy testvérpár is bekerült a történetbe, őket Melissa Barrera és Jenna Ortega alakította. Miután az új Sikoly is kasszasiker lett,

2023-ban jött a Sikoly 6, ám Neve Campbell egy bérvita miatt ebben már nem tért vissza,

mivel saját bevallása szerint úgy érezte, hogy a filmért felajánlott összeg „nem volt egyenértékű azzal, amit a Sikoly franchise-nak addig nyújtott”, és azt is megpendítette, hogy ha férfi lenne, más bánásmódban részesült volna.

Bár a Sikoly 6 is kasszasiker lett, a széria jövője bizonytalanná vált, tavaly novemberben ugyanis kirúgták a stábból Melissa Barrerát, miután a színésznő a közösségi médiában Palesztinát támogatta és Izraelt kritizálta. Nem sokkal később kiderült, hogy Jenna Ortega sem tér már vissza a 7. részben (nála állítólag nem a Wednesday új évadának forgatása volt a gond, hanem gázsivita állt a háttérben), majd a rendező, Christopher Landon is távozott a produkcióból.

A Sikoly 7 rendezője az 1-2. és 4. részeket forgatókönyvíróként jegyző Kevin Williamson lesz, a forgatókönyvet pedig ugyanaz a James Vanderbilt–Guy Busick-páros írja, akik az 5-6. részt.

(via The Guardian)