Igazából szerelem: igazából angyal Rowan Atkinson karaktere

A minap kikerült heti kvízünk megjelenése után az egyik kérdés kapcsán több felháborodott olvasói levelet is kaptunk, ezért úgy döntöttünk, felfrissítjük egy kicsit a karácsonyi romkommal kapcsolatos egyik tavalyi hírt.

„Mi Rowan Atkinson karaktere valójában?”

– olvasható Mennyire ismered az Igazából szerelmet? címmel a hét elején megjelent kvízünk második kérdése. Olvasóink a bolti eladó, az ékszerész, az angyal, illetve a kóbor kísértet lehetőségek közül választhattak, és sokan felháborodtak, amikor kiderült, hogy nem a bolti eladó vagy az ékszerész, hanem az angyal a helyes megfejtés.


Habár a Mr. Beanként híressé vált színész a filmben látszólag ékszerbolti eladót alakít, igazából tényleg egy angyal. Erre az Igazából szerelem két jelenete a bizonyíték. Az egyikben Atkinson figurája bosszantóan sokáig csomagolja azt a nyakláncot, amit a néhai Alan Rickman által alakított Harry a szeretőjének vásárol karácsonyra – így akarja ugyanis megakadályozni, hogy a férfi megvegye csinos titkárnőjének az ajándékot.

A másik képsor a film végén az a megható jelenet, amikor az egyébként Rufus névre hallgató férfi segít a kis Samnek észrevétlenül átjutni a reptéri kapunál, hogy a kisfiú elbúcsúzhasson pillanatokon belül elutazó szerelmétől. Az álruhás angyal mentőakciója végén még jelentőségteljesen rá is pillant Sam apukájára, Danielre (Liam Neeson), jelezve, hogy szándékosan terelte el a reptéri őr figyelmét.


De ha mindez nem lenne elég meggyőző, a DigitalSpy tavalyi cikkében bemutatta, hogy pár évvel korábban maguk az alkotók nyilatkoztak úgy, hogy Rufus valójában egy angyal.

„Rowan karaktere azért csomagolja olyan sokáig az ajándékot, hogy megakadályozza, hogy Alan Rickman meg tudja venni a nyakláncot. Mert ő egy angyal”

– írta ki a Twitterre Emma Freud, a filmet rendező Richard Curtis felesége, egyúttal az Igazából szerelem dramaturgja, aki egy másik (pontosabban két másik) tweetben azt is elárulta, hogy Harrynek valóban viszonya volt-e a titkárnőjével, vagy csupán flörtöltek.


(via DigitalSpy)

 

A PORT.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.