Így kergette az őrületbe a Joker sztárja a kollégáját

Joaquin Phoenix igazi method actor: ugyanúgy szívatott egy másik színészt a forgatáson, ahogy azt a karaktere tette a másik által játszott figurával a filmben.

A Todd Phillips által rendezett antiszuperhősfilm már olyan régóta megy olyan jól, hogy a direktor, a főszereplő és a többi fontos résztvevő után elkezdtek a mellékszereplők is előjönni a maguk Joker sztorijaival. Legutóbb a főhős főnökét alakító Josh Pais mesélt arról, milyen fura kikötéssel állt elő Joaquin Phoenix a forgatáson. Most Gary Gulman állt elő egy vicces történettel.

Gulman a filmben egy stand-up komikust alakít, aki abban a klubban lép fel, ahova Arthur Fleck/Joker is ellátogat. A szóban forgó jelenet lényege, hogy a megzakkant férfi mindig rosszkor nevet a komikus előadásán a rá jellemző őrült nevetéssel – és Gulman állítása szerint Phoenix a forgatáson ugyanezzel akasztotta ki őt.

A jelenetet ugyanis először Phoenix nélkül, statisztákkal próbálták el, akiknek megmondták, hogy szórakozzanak jól és nevessenek jókat a stand-upos előadásán. „Nagyon idegesítő volt, hogy a statiszták közül egyvalaki túl lelkesen nevetett, de annyira, hogy ki is zökkentett. Egyszerűen túl hangos volt, és

már épp azon voltam, hogy szólok Toddnak, hogy talán figyelmeztetni kéne azt a fickót, amikor rájöttem, hogy az illető Joaquin Phoenix”

– mesélte a színész.

„Szóval a magam részéről nekem ez a legjobb Joker sztorim. Még ma sem tudom elhinni, hogy hat csapó után sikerült csak rájönnöm, hogy a férfi azzal a bizarr nevetéssel nem más, mint maga Joker” – zárta a vicces sztorit Gary Gulman, aki egyébként a valóságban is stand-upos.


(via DigitalSpy)