Így nézett ki a CGI nélküli Leia a Zsivány Egyesben

Közeleg a dvd-premier, egyre több érdekesség derül ki a filmről. Például hogy Jyn anyja egy Jedi volt!

A napokban jön ki a Zsivány Egyes dvd-n, így nem csoda, hogy mindenhol megszaporodtak a különféle így készült-videókat és egyéb forgatási érdekességeket bemutató filmes cikkek. Az Independent és a Star Wars Legacy például igen érdekes fotókat közölt a Nagy-Britanniában élő norvég színésznőről, aki a CGI Leia hercegnő test- és arcdublőre volt a Zsivány Egyes forgatásán. Íme:

A norvég színésznő motion capture technológiával felvett jelenetébe végül utólag illesztették be digitálisan a fiatal Carrie Fisher arcvonásait. Az eredmény szerintem ugyan egy kicsit műanyag hatású lett, de a Star Wars Rajongók imádták.

Forrás: Lucasfilm / The Walt Disney Company

 

A Zsivány Egyes dvd extrái között egyébként a fentiekhez hasonló werkfotókat a CGI Tarkin kormányzót alakító Guy Henry-ről is láthatunk, akinek az arcvonásait utólag alakították át olyanra, hogy Peter Cushingra hasonlítson.

Emellett további érdekességek is ki fognak derülni még a filmről. Például az, amit Gareth Edwards mond a film bevezetőjéről: Birodalom égen-földön keres egy bizonyos Jedit, aki nem más, mint Jyn anyja. Persze a rajongók ezt eddig is tudták, hiszen a főhősnő az anyjától kapta azt a kristályt, amit később az Erő-érzékeny, vak szerzetes, Chirrut Îmwe is felismert.