Így sokkolta le Prince Zooey Deschanelt

Az öt éve elhunyt zenészlegenda utolsó szerepe a Fox szitkomjában volt.

Öt éve nincs már velünk a popzene hercege, az Oscar-, Golden Globe- és hétszeres Grammy-díjas Prince. A nyolcvanas években belekóstolt a filmezésbe is, de kisebb szerepekben később is feltűnt, nemcsak a moziban, de a tévében is. Áttekintjük a fontosabb filmjeit, és utána megmutatjuk azt is, milyen volt a belépője az Új csaj című szitkomba.  

Bíboreső (1984) 

Első, önéletrajzi ihletésű filmjében Prince egy arrogáns, fiatal, feltörekvő fekete énekest alakított. A Kölyök Minneapolisban született és nevelkedett, és minden vágya az volt, hogy meghódítsa a színpadot. Viharos gyorsasággal halad a sztárság felé vezető úton, sikerét azonban beárnyékolja magánéletének megannyi problémája. Zűrös családi környezetben nevelkedett, az erőszakos, durva apja terrorizálta a családot. Ugyanakkor a Kölyök kemény küzdelmet vív azért, hogy elnyerje a szépséges Apollónia szerelmét.

A film, amelyet egyértelműen Prince-re írtak, tele van hosszú koncertrészletekkel, és a betétdalért a sztár meg is kapta az Oscart.

A telihold alatt (1986)

Prince a Bíboreső átütő sikere után rendezőként is kipróbálta magát, de a zenés dráma, amelynek Gárdos Éva volt az egyik vágója, a bemutató idején elég hűvös fogadtatásban részesült. Az énekes által alakított amerikai zenész a francia Riviérán j unatkozó, gazdag szépasszonyoknak csapja a szelet. Legújabb hódítása Mary, a bájos fiatal örökösnő, akit Kristin Scott Thomas alakít. Hősünk nem számol a lány dühös apjával, és persze azzal sem, hogy ezúttal valóban szerelembe esik.

Graffiti Bridge: Irka-firka híd (1990) k

A Bíboreső „laza” folytatásában a Kölyök és Morris Day a Glam Sam nevű éjszakai klub tulajdonjogán marakodnak. Fele-fele arányban örökölték ugyanis a klubot, és mindkettőjüknek megvan a maga elképzelése, hogyan működtesse azt. Morris népszerű szórakozóhelyet akar csinálni, a Kölyök viszont igényesebb muzsikát szeretne játszani. Végül fogadást kötnek, melyikük ír jobb dalt. A Kölyök a Graffiti Bridge alatt találkozik Aurával, az angyalszerű költővel, akibe beleszeret. Bár a szerelmét elveszíti, kapcsolatuk gyümölcse egy csodálatos dal.

Prince ezúttal nemcsak főszereplő és zeneszerző volt, de a forgatókönyvet is ő írta, illetve a rendezést is elvállalta.

3 Chains o' Gold (1994)

A Love Symbolhoz, a 14. stúdióalbumához Prince készített egy zenés filmet, amelyben a klipeket egy laza sztoriszál köti össze. Az énekes egy egyiptomi herceget alakít, akinek egy hercegnőt kell megvédenie hét bérgyilkostól. Prince mellett a The New Power Generation tagjai is szerepelnek a filmben.

Új csaj 3x14 (2014)

Prince utoljára színészként a Fox szitkomjában tűnt fel egy meglepő cameoszerepben. A történet női főszereplője, a Zooey Deschanel által alakított Jess és Nick (Jake Johnson) éppen komoly lelkizésekben vannak egy partyn, amikor feltűnik Prince, hogy kiosszon néhány bölcs tanácsot. De előtte még türelmesen megvárja, hogy a döbbenettől teljesen lebénult Jess és Nick magához térjen.