Így változtatta meg a koronavírus a pornóipart

A világjárvány miatt a jövőben a pornófilmek kicsit másmilyenek lesznek, mint amilyeneket megszoktunk.

Habár több mint három hónap szünet után a forgatások, így a pornóforgatások is, elvileg folytatódhatnának, az amerikai Free Speech Coalition (ami afféle szakszervezetként működik az iparban) úgy véli, még egyáltalán nem biztonságos pornót forgatni, és arra biztatja a színészeket, hogy amíg lehet, tartózkodjanak a munkához való visszatéréstől.

Az a néhány produkció, amelynek berkeiben folytatódott a munka, 24 óránál nem régebbi Covid-19 tesztet kér a színészektől és a stábtagoktól, majd a negatív teszt után egy szállodában szállásolja el az érintetteket, ami afféle karanténként működik, mivel megkérik őket, hogy ne mozduljanak ki – ezt ellenőrizendő még a közösségi médiát is monitorozzák.

Forrás: Spencer Platt / Getty Images

 

A legfontosabb módosítás azonban minden bizonnyal az, hogy korlátozzák a forgatáson résztvevők számát, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a legtöbb produkció a vírus ideje alatt nem forgat csoportszexjeleneteket, csupán két partnerre épülő alapdolgokat. „A négyes, a csoportszex, a több résztvevős jelenetek ki vannak zárva. És a csókolózást is kerüljük. Inkább olyan pozitúrákat ábrázolunk, amelyekben nem számottevő az arcok közelsége” – árulta el az AdultTime nevű cég tartalomigazgatója, Patrick (aki csak keresztnévvel vállalta a nyilatkozatot a Rolling Stone magazinnak).

Ehhez hasonlóan hanyagolják a kifejezetten a testnedvekre építő jeleneteket, azaz tilos a köpés, a pisiszex és a bukake. Van olyan is, aki ezzel szemben úgy látja, felesleges fennakadni az ilyen apróságokon. „Határozottan azon a véleményen vagyok, hogy

ha beléd hatol valakinek a pénisze, az már önmagában jelent akkora kockázatot, mintha megcsókolna”

– szögezte le Casey Calvert, aki színésznőként és rendezőként is tevékenykedik a pornóiparban. A gondok szerinte mostanában már a castingnál kezdődnek, mivel sokan még nem mernek visszamenni forgatni, és inkább a neten nyújtanak hasonló szolgáltatást. A kisebb részvétel pedig azt is jelenti, hogy a különlegesebb dolgokra igen nagy kihívás embert találni. „Milfeket például nagyon nehéz találni manapság” – árulta el Calvert.


(via Rolling Stone)