Indianában a rendőrök rálőttek egy színészre, aki épp egy rablós jelenetet forgatott

A filmes cég csak egyetlen dolgot felejtett el: értesíteni a rendőrséget a rablási jelenet forgatásáról.

Azért a film készítői egy dolognak örülhetnek: a jelenet valóban olyan valósághű lett, hogy a helyi rendőrök azt hitték, hogy amit látnak, valódi rablás, ennek megfelelően rálőttek a rablót alakító, álarcot viselő színészre, Jim Duffra.

A színész éppen szerepben volt, amikor a rendőrséget valaki értesítette, hogy egy fegyveres, álarcot viselő férfi valószínűleg most próbálja kirabolni a közeli sörözőt. A rendőrség felszólítására Duff kihátrált a sörözőből, megfordult, és egy rendőr célzott lövést adott le rá, de szerencsére nem találta el a színészt. Az egyenruhások eztán biztosították a helyszínt, Duff eldobta a kezében lévő – természetesen – kellékfegyvert, lehúzta fejéről a símaszkot, és közölte a rendőrökkel, hogy ez egy filmforgatás.

A filmet készítő produkciós cég, a Montgomery County Movies elfelejtette értesíteni a rendőrséget, hogy egy rablási jelenetet fognak forgatni, és természetesen vállalták a felelősséget a félreértésért. A cég vezetője, Philip Demoret azt nyilatkozta a sajtónak, hogy ők egy nagyon pici vállalat, csak 3-4 éve kezdtek el ezzel foglalkozni, és eszükbe sem jutott, hogy értesíteni kellene a rendőrséget, ők csak tették a dolgukat.


A söröző tulaja szerint azért sikerült ilyen balul a dolog, mert minden kamera a sörözőn belül volt, így kívülről valóban nem lehetett rájönni, miről van szó. Duffot letartóztatták, aztán rögtön szabadon is engedték, amint tisztázták, az ügyet.

via Independent