Indy és a többiek – Ezek az előzetesek szóltak a legnagyobbat a Super Bowlon

Indiana Jones és a sors tárcsája, A galaxis őrzői 3., Creed III, Transformers: A fenevadak kora + The Flash.

Az új Indy-kalandból, a Indiana Jones és a sors tárcsájából már tavaly decemberben kaptunk ízelítőt, akkor jött ki az első előzetes, és odacsapott, mint az ostor.

A Super Bowl alkalmából most egy félperces klipet kapunk, amelyben Jones különböző veszélyesnek tűnő helyzetekben látható, keresztlánya, Helena (Phoebe Waller-Bridge) pedig felbukkan, hogy "megmentse" őt, majd a páros kénytelen kiugrani egy repülőgépből, mielőtt az lezuhan. Láthatjuk továbbá a Mads Mikkelsen által alakított gonosz Vollert, akit a hírek szerint a náciból lett NASA-mérnök Wernher von Braunról mintáztak. "Kicsit homályosak az emlékeim, te még mindig náci vagy?" - kérdezi tőle Indy, majd gyorsan pofán vágja.

A filmre, amelyet ezúttal James Mangold rendez, és amelyben Antonio Banderas és John Rhys-Davies is feltűnik, már „csak” június 29-ig kell várnia a rajongóknak.

A galaxis őrzői 3 is kapott egy új trailert. James Gunn filmjének különlegessége, hogy kettős búcsú lesz: Star-Lord csapatának elvileg ez az utolsó kalandja ebben a formában, Gunn pedig már időközben átigazolt a rivális DC-hez. A trilógia zárásában a főgonosz egy bizonyos High Evolutionary (Chukwudi Iwuji) lesz, akit a magyar Marvel-füzetekben úgy emlegettek, hogy Evolúció Mestere. Ő teremtette például Mordályt, a beszélő mosómedvét is, aki a mostani filmben összetalálkozik majd egy rég nem látott cimborájával, aki hozzá hasonlóan szintén egy cuki, szőrös kisállatnak kinézetű űrjáró. Új tagot is kap a csapat Adam Warlock személyében, aki az eredeti Marvel-képregényekben egy mindenható mesterséges lény, és azért hoztak létre, hogy elpusztítsa A galaxis őrzőit, de végül átáll az ő oldalukra. A film magyar bemutatója május 4-én lesz.

 

A DC sem akarta parlagon hagyni a Super Bowl alatti reklámsávot, ők a botrányhős Ezra Miller által alakított The Flash filmjének előzetesét küldték harcba. A trailerben Miller karaktere az időben utazik, hogy megakadályozza édesanyja meggyilkolását, de akaratlanul olyan változásokat okoz, amelyek egy multiverzum létrejöttét eredményezik.

A hivatalos szinopszis így szól: "Világok ütköznek össze a The Flashben, amikor Barry a szuperképessége segítségével visszautazik az időben, hogy megváltoztassa a múlt eseményeit. De amikor a családja megmentésére tett kísérlete véletlenül megváltoztatja a jövőt, Barry csapdába esik egy olyan valóságban, amelyben Zod tábornok visszatért, és megsemmisítéssel fenyeget, és nincsenek szuperhősök, akik megállíthatnák. Hacsak Barry nem tud előcsalogatni egy egészen más Batmant a nyugdíjas éveiből, és nem szabadít ki egy bebörtönzött kriptoni férfit... bár nem azt, akit ő keres. Végül, hogy megmentse a világot, amiben csapdába esett, és visszatérjen az általa ismert jövőbe, Barry egyetlen reménye, hogy az életéért fusson. De vajon elég lesz-e a végső áldozat meghozatala ahhoz, hogy visszaállítsa az univerzumot?"

A trailerben Miller saját maga multiverzumbeli változatával fut össze, miközben Michael Keaton kimondja az ikonikus "Igen, én vagyok Batman" mondatot, és először láthatjuk Kara Danverst, más néven Supergirlt (Sasha Calle) is. A háromperces klipben Danny Elfman zenéjének elemei is felcsendülnek, amelyet még Tim Burton 1989-es Batman-filmjéhez írt.

Transformers: A fenevadak kora

A Paramount is egy nagy vadat tartogatott az év sporteseményére: Transformers: A fenevadak kora új teaserét. A 2023. június 9-én érkező filmben visszatérnek az olyan népszerű autobotok, mint Optimus Prime és Űrdongó, de több új „Beast Wars” karaktert is megismerhetünk majd. Többek között Optimus Primalt, akinek Ron Perlman kölcsönzi a hangját, és úgy fog kinézni, mint egy nagy robotgorilla.

Az új rész gonosztevője Scourge, azaz Ostor lesz, a segítője pedig Nightbird. Az előzetesből kiderül, hogy a szereplők közt ott van még Anthony Ramos (In the Heights) és Dominique Fishback (Project Power) is, az eredeti verzióban pedig Ron Pearlman mellett Michelle Yeoh, Pete Davidson, Tobe Nwigwe, Peter Dinklage, Liza Koshy, John DiMaggio, David Sobolov, Michaela Jaé Rodriguez és Cristo Fernández is vállalnak szinkronszerepet.

Az MGM a Creed III részének új előzetesét mutatta be. A március 2-án érkező filmben Michael B. Jordan már nemcsak címszereplő, de rendező is.

A szinopszis szerint Adonis Creed gyermekkori barátja, az egykori bokszcsodagyerek, Damian (Jonathan Majors) hosszú börtönbüntetése után visszatér, és alig várja, hogy bebizonyítsa, megérdemel ő is egy esélyt a ringben. A két egykori barát közötti összecsapás azonban több mint egyszerű bunyó. Hogy kiegyenlítse a számlát, Adonisnak kockára kell tennie a jövőjét, hogy megküzdjön Damiannal - egy olyan harcossal, akinek nincs vesztenivalója.

További szereplők: Tessa Thompson, Wood Harris, Mila Davis-Kent, Florian Munteanu és Phylicia Rashad.

Via: THR / NME