Itt a Pornhub első nem felnőttfilmje

Szerdán jön ki a népszerű pornósite első olyan filmje, amely nem pornográf tartalmat mutat be, hanem a fekete leszbikus sztriptízklubos kultúráról szól.

A múlt évben 42 milliárd látogatóval rendelkező oldal a női felhasználók felé szeretne nyitni azzal a lépéssel, hogy a szerdai kikerülés után egész március hónapra ingyen elérhetővé teszi a Shakedown című dokumentumfilmet, Leilah Weinraub képzőművész-filmrendező munkáját.

Weinraub egész felnőtt életében, azaz az utóbbi 15 évben dolgozott a dokun, ami azt a különleges szubkultúrát mutatja be, amely Los Angelesben a leszbikus sztriptízklubok fekete közönsége körül alakult ki. Az elmúlt három évben a filmet kiállításokon lehetett látni, olyan nívós helyeken, mint a Whitney Múzeum vagy a MoMa, a Porhubon való debütálást követően pedig bekerül a Criterion Channel kínálatába, majd a nyáron az iTunes boltjába is.

Leilah Weinraub a 2018-as Berlinalén. Forrás: Brian Dowling / Getty Images

 

„Ez az alkotás egy nagyobb általános elköteleződés része, amelynek keretében a Pornhub támogatni szeretné a művészeteket. Azt szeretnénk, ha a művészek és alkotók minket is egy platformnak tekintenének, és

feltöltenének hozzánk olyan tartalmakat, amiket más videomegosztó site-ok, mint a YouTube vagy a Vimeo nem engedélyeznek a benne megjelenő meztelenség miatt.

Részünkről tehát ennek az egész estés filmnek a bemutatása csak az első lépés. És nagyon izgatottak vagyunk miatta” – nyilatkozta Alex Klein, a Pornhub termékmenedzsere.

A site és Weinraub egyébként közösen egy komplett „online otthont” teremt a Shakedownnak a Pornhubon belül, ahol az érdeklődőknek lehetőségük lesz egy chatablakon keresztül magával az alkotóval is beszélgetni, aki heti egyszer áll majd a felhasználók rendelkezésére. Azt nem tudni, hogy a Pornhub látogatóinak hány százaléka nő, de a pornóoldal más statisztikáival szívesen dicsekszik: napi 115 milliós a látogatottságuk, évi 39 milliárd egyéni oldalletöltéssel büszkélkedhetnek, és 1,36 millió órányi feltöltött tartalommal rendelkeznek, ami 169 évi folyamatos néznivalót jelent.


(via Variety)