Itt az Amy Winehouse-film első trailere – de pont a Winehouse-rajongók szidják

A Back to Black csak áprilisban kerül mozikba, de már most megosztja a közönséget.

Befutott az első trailer a Back to Black címen futó új Amy Winehouse-életrajzi filmhez – és máris parázs vitákat szült, mert egyes rajongók szerint az énekesnőt alakító Marisa Abela nem is hasonlít a 2011-ben elhunyt Amy Winehouse-ra.

A Back to Black, ami idén áprilisban fog mindenhol a mozikba kerülni, Amy Winehouse második és egyben utolsó albumáról kapta a címét, amely világszerte nagy sikert aratott, és amelyért az énekesnő öt Grammy-díjat kapott. A film a 27 évesen elhunyt brit énekesnő életének azt a szakaszát is bemutatja, amikor már a karrierje csúcsán volt, de a függőségével és a Jack O'Connell által alakított Blake Fielder-Civillel kötött házassága hullámvölgyeivel is meg kellett küzdenie.

 

 

Néhány Amy Winehouse-rajongó azonban csalódottan fogadta az előzetest és a londoni Ronnie Scott's jazzbár előtt felvett jelenetek fotóit. Egy felháborodott rajongó egyenesen így kommentálta a StudioCanal UK által közzétett képeket:

Kib*szottul felháborító!

Többen ugyanis azt kifogásolták, hogy Marisa Abela nem is hasonlít Winehouse-ra. Mások szerint eleve  le sem kellett volna forgatni a Back to Blacket, mert az énekesnő pont amiatt halt meg, hogy egyesek „keselyűszerű hatékonysággal kihasználták”, és az életrajzi film elkészültét is „csak a kapzsiság motiválta”, a film pedig „megint azzal a tudattal fog mindenkit szembesíteni, hogy az énekesnő sokkal többet is elérhetett volna” (ilyen véleményen van többek között a The Independent zenei szerkesztője, Roisin O'Connor is).

Ugyanakkor Dale Davis, aki Winehouse halála előtt nyolc hónapig volt Amy Winehouse basszusgitárosa, megvédte a filmet: szerinte Marisa Abela játéka „megigéző és hátborzongató”. A Mail Online-nak ezt nyilatkozta:

Vannak bizonyos pillanatok, amikor ránézek Marisára, és Amyre emlékeztet, különösen a sminkje és néha, amikor beszél. Tulajdonképpen visszarepülök az időben.

Winehouse édesapja, Mitch Winehouse is megvédte a szereposztást, és a TMZ-nek nyilatkozva elmondta:

Marisa nagyszerű választás a szerepre, még ha nem is néz ki pontosan úgy, mint Amy.

Az Amy Winehouse-hagyatékot gondozó Amy Winehouse Estate is pozitívan nyilatkozott a filmről:

Nagyon örülünk, hogy a StudioCanal, a Focus Features és a Monumental elkészítette ezt a filmet, ami Amy lányunk rendkívüli zenei örökségét ünnepli, és méltó módon mutatja be a tehetségét.

(via The Independent)