Ízirájder a Lupa-tónál!

Az egyik legnagyobb magyar kultfilmet, az Üvegtigrist tűzi műsorra a Lupa Autósmozi vasárnap este.

Az Üvegtigris szereplőgárdáját aligha kell bemutatni. Lali (Rudolf Péter) egy Amerika-mániás büfés, címbéli rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa. Gaben (Reviczky Gábor) egy rafkós autónepper, Róka (Gáspár Sándor) egy piti csencselő. Sanyi (Horváth Lajos Ottó) egy félnótás hajléktalan, Csoki (Csuja Imre) mindig arról szövegel, hogy majd lelép Amerikába. És ott van még Cingár (Szarvas József), aki a többiek idegeit nem kímélve szaxizik.

Gaben rábeszéli Lalit, hogy vegyen meg egy, az amerikai álmot ízig-vérig megtestesítő régi Chevrolet Impalát, ám egy teherautó összetöri. Közben Róka izgatottan keresi a "Vasat", melyet korábban odavitt, hátha akad rá vevő. Lali azonban pár nappal azelőtt eladta a semmire sem használhatónak vélt fémhulladékot. Rókára rászálltak a nehézfiúk, s halálosan megfenyegették, hogy hozza vissza, vagy fizessen. Pénzt kell tehát szerezni, bármi áron. Csoki szerint egyetlen megoldás van: ki kell rabolni a postát!

Tudtad?

  • A Pest megyei Tinnye külterületén, a Garancsi-tó partján volt a forgatás. A tó partján hagyott büfékocsi azóta idegenforgalmi látványosság lett. A közelben található egy étterem, amely felvette az Üvegtigris nevet.
  • A filmet közel 130 ezren nézték meg, a DVD-ből és videókazettából pedig több mint 20 ezer példány kelt el, így az Üvegtigris az egyik legsikeresebb magyar film a videós toplistán.
  • Az Üvegtigris csúcsra járatta a termékelhelyezést.  A film eleve a Boros-Bochkor párossal nyit, akik épp a Bumerángot vezetik, majd ugrunk egyet, és látjuk Lali (Rudolf Péter) büféjét, amin mindenhol az Arany Ászok logója virít, majd Reviczky Gábor mindenféle autókat akar rásózni hősünkre - a Porsche Hungaria szinte minden ígéretes filmben támogató volt. 
Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, amely a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Ponyvaregény, a Vissza a jövőbe, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.